Frugtruller med gulerod og rødbede

0 from 0 votes
Course: Snacks og sødt
Antal

20

ruller
Tilberedningstid

8

hours 

Frugtruller, også kaldet frugtlæder, er en sund og lækker snack til ungerne, madpakken eller fredags slikskålen. Her er en version som er fyldt med farverige rodfrugter og tyknet med sunde chiafrø.

Ingredienser

  • Gulerod & appelsin version
  • 200 g 200 gulerod, revet

  • 200 g 200 appelsinkød, i stykker

  • 100-150 g 100-150 sukker

  • 2 spsk. 2 chiafrø

  • Rødbede & skovbær version
  • 200 g 200 rødbede, revet

  • 200 g 200 skovbær eller blandende bær

  • 100-150 g 100-150 sukker

  • 2 spsk. 2 chiafrø

Sådan gør du

  • Kom frugt og grønt op i en tykbundet gryde, sammen med 100 g sukker og en smule vand i bunden, blot for at undgå det brænder på.
  • Kog det til frugten og grøntsagerne er møre, og brug en stavblender til lave en lind pure.
  • Smag til med sukker, og husk pureen bliver sødere når vandet er fordampet.
  • Rør til sidst chiafrøene i og lad dem trække væske i ca. 30 min, og rør rundt undervejs.
  • Hæld massen udover en bageplade beklædt med bagepapir og smurt med en lille smule madolie.
  • Vigtigt at det bliver fordel jævnt og max er ca. 3 mm tykt.
  • Placer pladerne i en varmluftsovn 60°C eller en dehydrator.
  • Frugtlæderet skal tørre i ovnen i 8-12 timer, det kan variere meget alt efter vandindhold i pureen.
  • Begyndt efter 8 timer at tjekke status på frugtlæderet, det er først færdigt, når det kan løftes fri af bagepapiret i et stykke og virker fast og en smule sejt.
  • Lad det køle helt af. Klip det i lange strimler, og rul det sammen til fine farverige ruller. Opbevar det i køleskab i en lufttæt beholder.

Del opskriften på Facebook