En dejlig og nem tærte som kan bakses sammen i et snuptag. Brug årstidens frugt og/eller bær, og server med creme fraiche eller is. Valgmulighederne er mange og det hele smager skønt!
Ingredienser
1pladebutterdej
4stk.frugt, fx 2 æbler og 2 pærer
75gmarcipan
3spsk.kanelsukker
1 spsk.smør, blød
1håndfuldhasselnødder
Sådan gør du
Pak butterdejen ud og rul den let ud med en kagerulle.
Læg dejen dobbelt og del den i to.
Skær et forsigtigt snit 1 cm fra kanten hele vejen rundt på begge stykker, og prik midten med en gaffel.
Bland 2 spsk. kanelsukker med smørret, og fordel massen på det prikkede område på hvert af butterdejsstykkerne.
Kom herefter revet marcipan ovenpå kanelsmørret.
Skyl frugten, fjern kernehus og skær de halve frugter i tynde skiver. Hold formen på frugten imens der skæres, og tryk først skiverne lidt fra hinanden idet de placeres ovenpå fyldet, sådan at det giver et flot mønster
Top med den sidste spsk. kanelsukker og hakkede nødder.
Bag tærterne ved 200 grader i ca. 20 min. Lad dem køle let af og server derefter straks med creme fraiche eller vaniljeis.