Frugttærte på butterdejsbund
Course: Brød og bagning
Servings
8
servingsCooking time
30
minutesEn dejlig og nem tærte som kan bakses sammen i et snuptag. Brug årstidens frugt og/eller bær, og server med creme fraiche eller is. Valgmulighederne er mange og det hele smager skønt!
Ingredienser
1 plade butterdej
4 stk. frugt, fx 2 æbler og 2 pærer
75 g marcipan
3 spsk. kanelsukker
1 spsk. smør, blød
1 håndfuld hasselnødder
Sådan gør du
- Pak butterdejen ud og rul den let ud med en kagerulle.
- Læg dejen dobbelt og del den i to.
- Skær et forsigtigt snit 1 cm fra kanten hele vejen rundt på begge stykker, og prik midten med en gaffel.
- Bland 2 spsk. kanelsukker med smørret, og fordel massen på det prikkede område på hvert af butterdejsstykkerne.
- Kom herefter revet marcipan ovenpå kanelsmørret.
- Skyl frugten, fjern kernehus og skær de halve frugter i tynde skiver. Hold formen på frugten imens der skæres, og tryk først skiverne lidt fra hinanden idet de placeres ovenpå fyldet, sådan at det giver et flot mønster
- Top med den sidste spsk. kanelsukker og hakkede nødder.
- Bag tærterne ved 200 grader i ca. 20 min. Lad dem køle let af og server derefter straks med creme fraiche eller vaniljeis.
Del opskriften på Facebook