Frugttærte på butterdejsbund

1 from 1 vote
Course: Brød og bagning
Servings

8

servings
Cooking time

30

minutes

En dejlig og nem tærte som kan bakses sammen i et snuptag. Brug årstidens frugt og/eller bær, og server med creme fraiche eller is. Valgmulighederne er mange og det hele smager skønt!

Ingredienser

  • 1 plade 1 butterdej

  • 4 stk. 4 frugt, fx 2 æbler og 2 pærer

  • 75 g 75 marcipan

  • 3 spsk. 3 kanelsukker

  • 1 spsk. 1 smør, blød

  • 1 håndfuld 1 hasselnødder

Sådan gør du

  • Pak butterdejen ud og rul den let ud med en kagerulle.
  • Læg dejen dobbelt og del den i to.
  • Skær et forsigtigt snit 1 cm fra kanten hele vejen rundt på begge stykker, og prik midten med en gaffel.
  • Bland 2 spsk. kanelsukker med smørret, og fordel massen på det prikkede område på hvert af butterdejsstykkerne.
  • Kom herefter revet marcipan ovenpå kanelsmørret.
  • Skyl frugten, fjern kernehus og skær de halve frugter i tynde skiver. Hold formen på frugten imens der skæres, og tryk først skiverne lidt fra hinanden idet de placeres ovenpå fyldet, sådan at det giver et flot mønster
  • Top med den sidste spsk. kanelsukker og hakkede nødder.
  • Bag tærterne ved 200 grader i ca. 20 min. Lad dem køle let af og server derefter straks med creme fraiche eller vaniljeis.

Del opskriften på Facebook

Vores Jord Instagram