Fyldt butternut squash med quinoa, nødder og æble

0 from 0 votes
Recipe by Johanne Mosgaard Course: vegetarretter
Antal

4

pers
Tilberedningstid

50

minutes

Fyldt butternut squash med quinoa, nødder og æble – en smagfuld og mættende efterårsret med sæsonens græskar.

Ingredienser

  • 1 1 butternut squash

  • 1 dl 1 quinoa

  • ½ grøntagsbouillonterning

  • 1 1 løg

  • 2 2 fed hvidløg

  • 1 1 æble

  • 80 g 80 valnødder eller pekannødder

  • 50 g 50 tørrede tranebær

  • 2 tsk 2 sød paprika

  • ½ tsk muskatnød

  • 2 dl 2 fløde eller madlavningsfløde

  • Olivenolie til stegning

  • Friskkværnet peber

  • Salt

  • 1 1 håndfuld friske urter til topping

  • Friskrevet parmesan

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Skyl butternut squash under hanen og tør den med et viskestykke. Flæk butternut squash over på langs og læg de to halve græskar på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld en smule olie over og bag dem i ca. 30 minutter – til du kan stikke en gaffel igennem græskarkødet.
  • æld quinoa i en gryde med grøntsagsbouillon og 4 dl vand. Bring grydens indhold i kog og lad det koge ved middel varme i ca. 13-15 minutter – til frøene popper. Gør imens fyldet klar.
  • Hak løg, hvidløg, æble, pekannødder og tranebær fint.
  • Varm en pande med lidt olie og steg først løg til de er gennemsigtige. Tilsæt resten af de hakkede ingredienser, herefter krydderierne og det kogte quinoa. Tilsæt fløde og lad det stå og simre lidt.
  • Tag butternut squash ud af ovnen og lad det stå og køle i 5-10 minutter. Lad ovnen forblive tændt.
  • Fjern først kernerne fra de bagte butternut squash og kasser dem. Skrab herefter det meste af græskarkødet ud (så der stadig er ca. 1 cm græskar i skallen). Mos græskarkødet og hæld det på panden med de andre ingredienser. Smag fyldet til med salt og peber. Hæld fyldet tilbage i butternut squash skallen og riv parmesan over. Bag dem i ca 15 minutter.
  • Server en kvart butternut squash toppet med finthakket spinat eller krydderurter. De kan både serveres som et måltid i sig selv eller som tilbehør til fx en sprød kålsalat.

Video

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram