Galette med skalotteløg og feta
Course: vegetarretter
Antal
4
personerTilberedningstid
1
hour10
minutesEn skøn galette med skalotteløg, feta og rosmarin – galette er en slags rustik tærte, som bages direkte på bagepladen. Her er tærten toppet med de skønneste karamelliserede skalotteløg.
Ingredienser
- Tærtebund
130 g hvedemel
65 g grahamsmel
110 g koldt smør
1 æg
1/2 tsk salt
- Fyld
600 g skalotteløg eller bananskalotteløg (eller begge dele)
1 spsk olivenolie
30 g smør
1 spsk balsamico eddike eller glaze
1,5 spsk ahornsirup
salt og peber
1 stort æg
115 g smuldret feta
finthakket rosmarin (alternativt kan også frisk timian bruges)
Sådan gør du
- Tærtebund
- Bland hvedemel, grahamsmel og salt. Skær smørret i tern og smuldr det i melblandingen til du får en rasp lignende konsistens. Tilsæt ægget og saml dejen til en fast kugle – pas på ikke at ælte den for meget. Pak dejen ind, tryk den lidt flad og læg i køleskabet i ca 1 time, til den er helt kold.
- Fyld og samling
- Pil skalotteløgene og skær i kvarte eller halve. Behold gerne den ene ende af løgene samlet, så bådene ikke skiller sig fra hinanden når de steges.
- Varm en pande op med olie og smør og kom løgene på panden. Steg løgene i ca 10 minutter ved medium varme og vend dem forsigtigt undervejs.
- Tilsæt balsamico og ahornsirup til løgene og lad dem karamellisere. Smag til med salt og peber, og tag løgene af varmen.
- Pisk et æg med smuldret feta og finthakket rosmarin + lidt salt og peber. Hold igen med saltet, da fetaen også er salt.
- Tag den kolde tærtedej ud af køleskabet og rul den tyndt ud til en cirkel mellem to stykker bagepapir.
- Smør æggemassen ud på tærtebunden med ca 3 cm ud til kanten hele vejen rundt. Fordel løgene ovenpå æggemassen og smuldr til sidst med lidt ekstra feta.
- Fold kanterne af tærtedejen ind over fyldet – det må godt se rustikt ud, men pas på at dejen ikke går i stykker. Pensl kanterne med et sammenpisket æg, og bag tærten ved 200 grader almindelig ovn i ca 40 min.
- Server gerne tærten med en frisk salat.
Tip
- Hvis det skal være ekstra nemt kan du sagtens bruge en færdiglavet tærtedej.
- Du kan erstatte skalotteløg med zittauerløg eller rødløg – skær dog gerne i mindre både eller ringe.
Del opskrift på Facebook

