Galette med skalotteløg og feta

4 from 1 vote
Course: vegetarretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

1

hour 

10

minutes

En skøn galette med skalotteløg, feta og rosmarin – galette er en slags rustik tærte, som bages direkte på bagepladen. Her er tærten toppet med de skønneste karamelliserede skalotteløg.

Ingredienser

  • Tærtebund
  • 130 g 130 hvedemel

  • 65 g 65 grahamsmel

  • 110 g 110 koldt smør

  • 1 1 æg

  • 1/2 tsk 1/2 salt

  • Fyld
  • 600 g 600 skalotteløg eller bananskalotteløg (eller begge dele)

  • 1 spsk 1 olivenolie

  • 30 g 30 smør

  • 1 spsk 1 balsamico eddike eller glaze

  • 1,5 spsk 1,5 ahornsirup

  • salt og peber

  • 1 1 stort æg

  • 115 g 115 smuldret feta

  • finthakket rosmarin (alternativt kan også frisk timian bruges)

Sådan gør du

  • Tærtebund
  • Bland hvedemel, grahamsmel og salt. Skær smørret i tern og smuldr det i melblandingen til du får en rasp lignende konsistens. Tilsæt ægget og saml dejen til en fast kugle – pas på ikke at ælte den for meget. Pak dejen ind, tryk den lidt flad og læg i køleskabet i ca 1 time, til den er helt kold.
  • Fyld og samling
  • Pil skalotteløgene og skær i kvarte eller halve. Behold gerne den ene ende af løgene samlet, så bådene ikke skiller sig fra hinanden når de steges.
  • Varm en pande op med olie og smør og kom løgene på panden. Steg løgene i ca 10 minutter ved medium varme og vend dem forsigtigt undervejs.
  • Tilsæt balsamico og ahornsirup til løgene og lad dem karamellisere. Smag til med salt og peber, og tag løgene af varmen.
  • Pisk et æg med smuldret feta og finthakket rosmarin + lidt salt og peber. Hold igen med saltet, da fetaen også er salt.
  • Tag den kolde tærtedej ud af køleskabet og rul den tyndt ud til en cirkel mellem to stykker bagepapir.
  • Smør æggemassen ud på tærtebunden med ca 3 cm ud til kanten hele vejen rundt. Fordel løgene ovenpå æggemassen og smuldr til sidst med lidt ekstra feta.
  • Fold kanterne af tærtedejen ind over fyldet – det må godt se rustikt ud, men pas på at dejen ikke går i stykker. Pensl kanterne med et sammenpisket æg, og bag tærten ved 200 grader almindelig ovn i ca 40 min.
  • Server gerne tærten med en frisk salat.

Tip

  • Hvis det skal være ekstra nemt kan du sagtens bruge en færdiglavet tærtedej.
  • Du kan erstatte skalotteløg med zittauerløg eller rødløg – skær dog gerne i mindre både eller ringe.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram