Smagfulde og lækre fritter af glaskål – serveret med en spicy røget chilidip. Et virkelig lækkert alternativ til andre typer af fritter.
Ingredienser
11glaskål
2spsk2olie
2spsk2maizena
1tsk1løgpulver
Salt og peber
Røget chilidip
1spsk1mayonnaise
2spsk2creme fraiche (9 eller 18%)
1tsk1sriracha chilisauce
1/4tsk1/4røget paprika
1tsk1æbleeddike
1nip1sukker
Salt og peber
Purløg
Sådan gør du
Skær skrællen af glaskålet og skær det i stave. Kom glaskålsstavene i iskoldt vand i ca 20 minutter mens du forbereder dip og marinaden til fritterne.
Pisk maizena, olie og løgpulver sammen.
Dup glaskålsstavene helt tørre og vend dem med marinaden.
Fordel fritterne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader varmluft i 25-30 min til de er gyldne. Drys med salt og peber efter bagning og server straks.
Røget chilidip
Rør alle ingredienserne sammen. Tilsæt lidt finthakket purløg og smag til med salt, peber, sukker og eddike. Opbevar på køl til fritterne er færdige.