Græskar rösti med rygeost-creme

0 from 0 votes
Course: Vegetarretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

30

minutes

Der findes forskellige typer af græskar, som varierer i smag, udseende og tekstur. Til denne skønne ret, passer det sig bedst at vælge et ’gråt’ græskar som er mere fast og tørt i kødet. Vælg derfor fx crown prince eller butternut græskar.

Ingredienser

  • 500 g 500 g græskar, den grå type

  • 1 1 løg

  • 1 1 æg

  • 1 spsk. 1 mel

  • 2 spsk. 2 rasp

  • Salt og peber

  • Olie til at stege

  • Rygeost-creme
  • 100 g 100 rygeost

  • 75 g 75 creme fraiche 18%

  • 1/2 1/2 citron, saft

  • 1/2 bundt 1/2 purløg, finthakket

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl og riv græskar og løg.
  • Kom begge dele i en røreskål og tilsæt de resterende ingredienser. Rør grundigt sammen.
  • Varm en pande op til medium varme og kom olie på. Brug en spiseske til at lægge små rösti på panden, og flad dem forsigtigt ud.
  • Steg de små rösti gyldne på hver side.
  • Rør imens rygeost-cremen sammen og smag til med citron, salt og peber.
  • Server rösti lune med rygeost-creme til.

Tip

  • Er du lidt doven. Så tilsæt et par ekstra æg og steg hele portionen i en pande som en frittata.

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram