Græskar rösti med rygeost-creme
Course: Vegetarretter
Antal
4
personerTilberedningstid
30
minutesDer findes forskellige typer af græskar, som varierer i smag, udseende og tekstur. Til denne skønne ret, passer det sig bedst at vælge et ’gråt’ græskar som er mere fast og tørt i kødet. Vælg derfor fx crown prince eller butternut græskar.
Ingredienser
500 g græskar, den grå type
1 løg
1 æg
1 spsk. mel
2 spsk. rasp
Salt og peber
Olie til at stege
- Rygeost-creme
100 g rygeost
75 g creme fraiche 18%
1/2 citron, saft
1/2 bundt purløg, finthakket
Salt og peber
Sådan gør du
- Skræl og riv græskar og løg.
- Kom begge dele i en røreskål og tilsæt de resterende ingredienser. Rør grundigt sammen.
- Varm en pande op til medium varme og kom olie på. Brug en spiseske til at lægge små rösti på panden, og flad dem forsigtigt ud.
- Steg de små rösti gyldne på hver side.
- Rør imens rygeost-cremen sammen og smag til med citron, salt og peber.
- Server rösti lune med rygeost-creme til.
Tip
- Er du lidt doven. Så tilsæt et par ekstra æg og steg hele portionen i en pande som en frittata.
Del opskrift på Facebook