Søde og smagfulde græskarfritter med parmesan og urter – nyd dem gerne med dip som tilbehør til fx vegetardeller eller en god salat.
Ingredienser
1hokkaido græskar
2spskolivenolie
50gparmesan
salt og peber
frisk timian
Sådan gør du
Skyl græskarret grundigt og tør det fri for vand.
Del græskarret i to og skrab kernerne ud med en ske.
Skær græskarret i både af 1,5-2 cm tykkelse.
Riv parmesan fint, og kom græskar, parmesan, olivenolie, salt og peber i en stor skål. Vend det hele godt sammen.
Fordel græskarbådene på en bageplade med bagepapir. Drys med frisk timian, og bag græskarfritterne ved 200 grader varmluft i 25-30 min. Tjek at græskarfritterne er møre og har fået farve.
Server gerne græskarfritterne med en dip som tilbehør til fx rodfrugtdeller eller en god salat.
Tip
Græskarfritterne kan også bruges som en del af en lækker salat. Prøv fx at anrette et fad med snittet grønkål vendt med vinaigrette – top med græskarfritter og fx æble i tern og ristede nødder eller kerner.