Græskarfritter med parmesan

Græskarfritter med parmesan

4 from 8 votes
Course: måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

30

minutes

Søde og smagfulde græskarfritter med parmesan og urter – nyd dem gerne med dip som tilbehør til fx vegetardeller eller en god salat.

Ingredienser

  • 1 1 hokkaido græskar

  • 2 spsk 2 olivenolie

  • 50 g 50 parmesan

  • salt og peber

  • frisk timian

Sådan gør du

  • Skyl græskarret grundigt og tør det fri for vand.
  • Del græskarret i to og skrab kernerne ud med en ske.
  • Skær græskarret i både af 1,5-2 cm tykkelse.
  • Riv parmesan fint, og kom græskar, parmesan, olivenolie, salt og peber i en stor skål. Vend det hele godt sammen.
  • Fordel græskarbådene på en bageplade med bagepapir. Drys med frisk timian, og bag græskarfritterne ved 200 grader varmluft i 25-30 min. Tjek at græskarfritterne er møre og har fået farve.
  • Server gerne græskarfritterne med en dip som tilbehør til fx rodfrugtdeller eller en god salat.

Tip

  • Græskarfritterne kan også bruges som en del af en lækker salat. Prøv fx at anrette et fad med snittet grønkål vendt med vinaigrette – top med græskarfritter og fx æble i tern og ristede nødder eller kerner.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram