Lækre søde græskarfritter – perfekte som alternativ til klassiske pommes og med den skønneste smag.
Ingredienser
11crown prince græskar (hvis det er meget stort bruges 1/2 græskar)
1tsk1majsstivelse
2spsk2røget paprika
1tsk1hvidløgspulver
1spsk1salt
Sådan gør du
Græskarret udhules og skæres til fritter, som dækkes med koldt vand i mindst 30 minutter.
Bland røget paprika, hvidløgspulver og salt til en krydderblanding.
Tør fritterne grundigt. Vend dem i majsstivelse og derefter krydderblandingen.
Fordel fritterne i et lag på en bageplade med bagepapir og bag dem i 20-30 minutter ved 200 grader grill og varmluft. Husk at vende dem undervejs og hold øje med at de ikke bliver for mørke.
Server de krydrede græskarfritter med dip eller mayo.
Tip
Husk at bruge græskar af den grå type til græskarfritter som fx crown prince eller butternut squash, da de har et højere tørstofindhold end andre typer græskar og derfor ikke bliver så bløde ved bagning.