Græskarhummus

0 from 0 votes
Recipe by Camilla Pilgaard Course: måltidssalater og tilbehør
Antal

1

portion
Tilberdningstid

45

minutes

En farverig og smagfuld græskarhummus med chili, der er perfekt som en spicy dip, spread i en sandwich eller som tilbehør til salater og varme retter.

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter

  • 1/2 hokkaido græskar

  • 1 spsk tahin

  • 1/2 dl neutral olie

  • 1 tsk spidskommen

  • 1/2 tsk chiliflager

  • 1 stor kvist rosmarin, bladene

  • salt og peber

  • 1/2 citron, saften

  • 1/2-1 dl koldt vand

Sådan gør du

  • Skær græskarret i grove tern og vend græskarret med olivenolie, salt og peber. Bag græskarret ved 200 grader til det er mørt.
  • Blend græskar med alle de øvrige ingredienser – hold lidt igen med vand, så du kan justere konsistensen om nødvendigt. Blend til en glat hummus og smag til med citron, salt og peber.

Tip

  • Du kan også koge græskarret mørt, og si vandet fra den kogte græskar. Vær dog opmærksom på at du så skal bruge mindre væske i din hummus, når den blendes.

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram