Græskarsuppe med grønkålschips

5 from 1 vote
Recipe by Søren Staun Petersen, fra bogen ‘Overrask med græskar’. Course: Suppe, Vegetarret
Antal

4

personer
Tilberedningstid

1

hour 

Når efteråret melder sin ankomst, så rimer det næsten på græskarsuppe. Denne version er fyldig, cremet og perfekt serveret med sprøde grønkålschips.

Ingredienser

  • 600 g 600 hokkaido græskar

  • 300 g 300 kartofler

  • 2 2 porre

  • 1,5 l 1,5 bouillon, fx grøntsags

  • 1 spsk. 1 røget paprika

  • 1 spsk. 1 smør til stegning

  • 6-8 6-8 hele blade grønkål, revet fra stænglen

  • Lidt olie

  • Salt og peber

  • 2 dl 2 creme fraiche

Sådan gør du

  • Græskarret klargøres og skæres i tern med kartofler.
  • Porre vaskes og skæres i skiver.
  • Svits grøntsagerne af i en gryde med lidt smør.
  • Hæld 1,5 l bouillon over og lad det koge ind i ca. 50 minutter.
  • Blend massen med stavblender og tilsæt 1 spsk. røget paprika. Smag til med salt og peber.
  • Hele blade grønkål smøres med olie, drysses med salt og bages ved 200° i ca. 10
    minutter.
  • Server suppen straks med sprøde chips og kold creme fraiche.

Del opskriften på Facebook