Græskartærte

Græskartærte

5 from 1 vote
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Brød og bagning
Antal

1

stk
Tilberedningstid

1

hour 

En dejlig blød græskartærte, som er enhver Halloween værdig. Tærten kan nydes til eftermiddagskaffen eller som dessert til gæster.

Ingredienser

  • Mørdej
  • 300 g 300 hvedemel

  • 3/4 dl 3/4 sukker

  • 1/2 tsk 1/2 fint salt

  • 200 g 200 smør

  • 1 1 æg

  • Fyld
  • Halloween græsker eller hokkaido græskar/butternut squash

  • 150 g 150 farin

  • 3 3 æg

  • 1 tsk. 1 stødt kanel

  • 1 tsk. 1 stødt ingefær

  • 1/2 tsk. 1/2 stødt kardemomme

  • 1/2 tsk. 1/2 stødt nellike

  • 1 knsp. 1 salt

  • 2 dl 2 piskefløde

  • Æg til pensling

Sådan gør du

  • Bland hvedemel, sukker og salt.
  • Smuldr smørret i melet og saml hurtigt dejen med æg.
  • Lad den hvile 30 min. i køleskabet.
  • Halvér og udhul græskarret og kom græskarkødet i et ovnfast fad.
  • Bag græskarret i ovnen i ca. 45 min. til det er mørt.
  • Rul dejen ud og læg den i en tærteform, dem den overskydende dej til pynt oven på tærten.
  • Skrab græskarkødet ud af skallen og findel 500 g med en stavblender sammen med æg,
    farin og krydderier.
  • Tilsæt fløde og kom det hele i tærtebunden.
  • Bag tærten ca. 20 min. nederst i ovnen ved 175°C. Rul resten af dejen ud og udstik som
    små blomster eller blade. Pensl dem med æg. Pensl tærtekanten med æg og læg
    blomsterne oven på en anelse taglagt. Bag endnu 20-25 min. og afkøl på rist. Server med
    is eller flødeskum.

Tip

  • Gem kernerne fra græskarret og rist dem som snack.

Del opskrift på Facebook: