En velsmagende vegetarret eller perfekt tilbehør til fx kylling. Gnocchi og græskar er en skøn kombination, smagt til med salvie og hvidløg har man en dejlig efterårsret som passer til det meste.
Ingredienser
350g350gnocchi
10-15blade10-15frisk salvie, grofthakket
4fed4hvidløg, grofthakket
0,50,5hokkaido græskar, ca. 750 g
1dl1kraftig bouillion
1spsk.1citronsaft eller eddike
50g50pekannødder
Olivenolie til stegning
Salt og peber
Sådan gør du
Varm en pande med olivenolie og steg gnocchierne gyldne.
Skub gnocchierne lidt til side på panden, tilsæt ekstra olie og steg salvien kortvarig inden den vendes rundt med gnocchierne igen.
Smag til med salt og peber og flyt gnocchierne over i en skål.
Klargør græskaret ved at skære det over, fjern kernerne med en ske og skær den ene halvdel i mindre mundrettet tern.
Kom mere olie på den varme pande og tilsæt græskar og hvidløg. Rør rundt et par minutter ved middel-høj varme. Kom låg på.
Der skal røres jævnligt i græskarret, og efterhånden som det får lidt stegeskorpe, tilsættes en smule bouillion. Det tager 20-30 min inden græskarret er mørt.
Smag til med salt, peber og eddike.
Kom gnocchierne tilbage i panden, varm det hele igennem et par minutter og server med pekannødder drysset over.