Grillede majskolber med kryddersmør

Grillede majskolber med kryddersmør

5 from 1 vote
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

25

minutes

Når aftensmaden står på grill, så er danske majs et oplagt valg. Med denne opskrift kan du se frem til at servere saftige og krydrede majskolber som snack eller tilbehør til enhver hovedret.

Ingredienser

  • 125 g 125 blødt smør

  • 2 spsk. 2 finthakkede friske krydderurter, fx rosmarin, timian eller persille

  • 2 g 2 fint salt

  • 4 stk. 4 friske majskolber

  • 50 g 50 fast krystalliseret ost, fx vesterhavsost

Sådan gør du

  • Bland smør, krydderurter og salt grundigt sammen i en skål. 
  • Kom den bløde kryddersmør på et stykke husholdningsfilm eller bagepapir, rul det stramt sammen til en pølse, og sno enderne til.
  • Kom smørret på køl.
  • Fjern tørre yderblade og løse trevler fra majsene. 
  • Skyl majskolberne, eller læg dem i blød i 5 min.
  • Kom herefter kolberne på grillen under låg. 
  • Grill dem ca. 15 min., og vend dem undervejs. 
  • De er færdige, når majskornene har en smuk, gylden farve under bladene. 
  • Fjern nu alle blade og trevler fra majskolberne, og server dem varme med kryddersmør.

Del på Facebook