Grillet hjertesalat med radiser og mormordressing

0.0 from 0 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

portioner
Tilberedningstid

25

minutes

Hjertesalat hører sig ikke kun til i salatskålen – det smager også virkelig skønt når det bliver grillet! Prøv denne lækre anretning med grillet hjertesalat, radiser, mormordressing, dild og rugbrødsknas.

Ingredienser

  • 2 hjertesalat

  • 4 radiser

  • 0,5 bundt frisk dild

  • 30 g rugbrødssnacks

  • Olivenolie til pensling

  • Mormordressing
  • 150 g piskefløde

  • 1-1,5 spsk sukker

  • 1 citron, saften heraf

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at komme rugbrødssnacks i en lille blender og blend det til crumble konsistens. Har du ikke en blender kan du komme dem i en pose og knuse dem med en kagerulle.
  • Skær radiser i helt tynde skiver på et mandolinjern og vend dem med lidt citronsaft.
  • Rør dressingen sammen så den tykner – smag den til med citronsaft, sukker, salt og peber så den smager både lidt sødt og syrligt. Stil dressingen på køl mens du griller salaten.
  • Skyl hjertesalaten godt fri for jordrester – men pas på at bladene ikke knækker af. Tag evt de helt yderste blade af. Halver hjertesalaterne og pensl dem med olivenolie på skærfladen.
  • Grill hjertesalaten med skærfladen nedad i 1-2 minutter til det får god farve og grillstriber. Grill også 1-2 minutter på den anden side. Salaten må stadig gerne have lidt bid i midten efter tilberedning.
  • Anret et fad med den grillede salat og giv det lidt salt og peber – lad gerne salaten temperere en smule, så den ikke er brandvarm når der kommer toppings på.
  • Top med dressing, radiser, hakket dild og rugbrødsknas. Nyd med det samme.

Tip

  • Retten er god som en lille forret eller fx som tilbehør til fisk eller anden grillmad.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram