Grøn lasagne

5 from 1 vote
Course: Kødretter
Servings

6

personer
Tilberedningstid

1

hour 

15

minutes

En klassisk lasagne tilsat ekstra mange dejlige grøntsager – dejlig aftensmad til hele familien

Ingredienser

  • 200 g hakket øksekød

  • 2 l øg

  • 2 fed hvidløg

  • 3 gulerødder

  • 1 squash

  • 1/2 knoldselleri

  • 100 g frisk spinat

  • 2 dåser hakkede tomater

  • 2 dl oksebouillon, kraftig

  • 2 spsk. tomatpure

  • 2 spsk. balsamico eddike

  • 200 g friske lasagneplader

  • 1 håndfuld frisk basilikum

  • 1 tsk. salt

  • Friskkværnet peber

  • Olivenolie

  • 100 g matured cheddar

  • Bechamel
  • 2 spsk. smør

  • 3 spsk. hvedemel

  • 600 ml mælk

  • 150 g neutral flødeost

  • 1/4 tsk. revet muskatnød

  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Pil løg og hvidløg, hak begge dele fint, og sautér i en gryde med olie.
  • Kødet tilsættes og svitses med, indtil det har farve.
  • Skræl gulerødder og knoldselleri. Riv gulerødder, squash og knoldselleri fint og svits med i gryden indtil det tager farve.
  • Tilsæt nu tomatpuré, hakkede tomater, spinat, balsamico eddike, oksebouillon, salt og peber.
  • Lad det simre i 30-60 min, eller længere. Smag til med salt og peber og hakket basilikum.
  • Smelt smør langsomt i en gryde og pisk hvedemel i.
  • Pisk derefter mælk i lidt efter lidt og når saucen har en god konsistens tilsættes flødeost.
  • Rør til osten smelter og smag til med muskatnød, salt og peber.
  • Tag et ovnfastfad og kom først et lag lasagnesauce, derefter skiftevis lasagneplader, lasagnesauce og bechamelsauce, slut af med bechamelsauce som toppes med revet cheddar.
  • Bag lasagnen i ovnen ved 200°C varmluft i ca. 30 min.