Grøn lasagne
Servings
6
personerTilberedningstid
1
hour15
minutesEn klassisk lasagne tilsat ekstra mange dejlige grøntsager – dejlig aftensmad til hele familien
Ingredienser
200 g 200 hakket øksekød
2 l 2 øg
2 fed 2 hvidløg
3 3 gulerødder
1 1 squash
1/2 1/2 knoldselleri
100 g 100 frisk spinat
2 dåser 2 hakkede tomater
2 dl 2 oksebouillon, kraftig
2 spsk. 2 tomatpure
2 spsk. 2 balsamico eddike
200 g 200 friske lasagneplader
1 håndfuld 1 frisk basilikum
1 tsk. 1 salt
Friskkværnet peber
Olivenolie
100 g 100 matured cheddar
- Bechamel
2 spsk. 2 smør
3 spsk. 3 hvedemel
600 ml 600 mælk
150 g 150 neutral flødeost
1/4 tsk. 1/4 revet muskatnød
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Pil løg og hvidløg, hak begge dele fint, og sautér i en gryde med olie.
- Kødet tilsættes og svitses med, indtil det har farve.
- Skræl gulerødder og knoldselleri. Riv gulerødder, squash og knoldselleri fint og svits med i gryden indtil det tager farve.
- Tilsæt nu tomatpuré, hakkede tomater, spinat, balsamico eddike, oksebouillon, salt og peber.
- Lad det simre i 30-60 min, eller længere. Smag til med salt og peber og hakket basilikum.
- Smelt smør langsomt i en gryde og pisk hvedemel i.
- Pisk derefter mælk i lidt efter lidt og når saucen har en god konsistens tilsættes flødeost.
- Rør til osten smelter og smag til med muskatnød, salt og peber.
- Tag et ovnfastfad og kom først et lag lasagnesauce, derefter skiftevis lasagneplader, lasagnesauce og bechamelsauce, slut af med bechamelsauce som toppes med revet cheddar.
- Bag lasagnen i ovnen ved 200°C varmluft i ca. 30 min.