Grøn lasagne
Course: Kødretter
Servings
6
personerTilberedningstid
1
hour15
minutesEn klassisk lasagne tilsat ekstra mange dejlige grøntsager – dejlig aftensmad til hele familien
Ingredienser
200 g hakket øksekød
2 l øg
2 fed hvidløg
3 gulerødder
1 squash
1/2 knoldselleri
100 g frisk spinat
2 dåser hakkede tomater
2 dl oksebouillon, kraftig
2 spsk. tomatpure
2 spsk. balsamico eddike
200 g friske lasagneplader
1 håndfuld frisk basilikum
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
Olivenolie
100 g matured cheddar
- Bechamel
2 spsk. smør
3 spsk. hvedemel
600 ml mælk
150 g neutral flødeost
1/4 tsk. revet muskatnød
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Pil løg og hvidløg, hak begge dele fint, og sautér i en gryde med olie.
- Kødet tilsættes og svitses med, indtil det har farve.
- Skræl gulerødder og knoldselleri. Riv gulerødder, squash og knoldselleri fint og svits med i gryden indtil det tager farve.
- Tilsæt nu tomatpuré, hakkede tomater, spinat, balsamico eddike, oksebouillon, salt og peber.
- Lad det simre i 30-60 min, eller længere. Smag til med salt og peber og hakket basilikum.
- Smelt smør langsomt i en gryde og pisk hvedemel i.
- Pisk derefter mælk i lidt efter lidt og når saucen har en god konsistens tilsættes flødeost.
- Rør til osten smelter og smag til med muskatnød, salt og peber.
- Tag et ovnfastfad og kom først et lag lasagnesauce, derefter skiftevis lasagneplader, lasagnesauce og bechamelsauce, slut af med bechamelsauce som toppes med revet cheddar.
- Bag lasagnen i ovnen ved 200°C varmluft i ca. 30 min.