Grøn simregryde

Grøn simregryde

3 from 3 votes
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Vegetarretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

1

hour 

En skøn gryde fuld af grønne lækkerier tilsat sydlandsk stemning. Perfekt til kølige forårsaftener serveret sammen med brød eller ris.

Ingredienser

  • 6 6 små skalotteløg

  • 1 kg 1 rodfrugter, f.eks. gulerod, pastinak, persillerod og beder

  • 1 1 lille hokkaido eller butternut squash

  • Lidt olivenolie

  • 1 1 kvist rosmarin

  • 4 dl 4 færdigblandet grønsagsbouillon

  • 200 g 200 champignon

  • 1 1 squash

  • 300 g 300 cherrytomater

  • Salt og peber

  • 1 spsk. 1 ristede pinjekerner

  • Lidt hakket persille

Sådan gør du

  • Pil løgene og skræl rodfrugter med en skræller og græskar med en kniv.
  • Skær rodfrugter, løg og græskar i grove tern.
  • Steg løg, rodfrugter og græskar i olivenolie sammen med rosmarin ca. 4 min ved god varme.
  • Kom bouillon ved og lad det simre i 30 min.
  • Tilsæt champignon, squash skåret i halve tykke skiver samt cherrytomater og lad det simre i 10-15 min.
  • Smag til og server drysset med oliven, pinjekerner samt hakket persille.
  • Suppler med lunt brød eller ris.

Del opskrift på Facebook: