Grønkålstærte med bacon & tranebær
Course: Kødretter
Antal
4
personerTilberedningstid
1
hourIngredienser
1 stk. færdig tærtedej
100 g bacon
2 fed hvidløg
1 l øg, i tynde skiver
4 æg
250 ml kaffefløde
100 g krystallieret ost, revet
150 g fintsnittet grønkål
50 g valnødder, groft hakket
1 t tørrede tranebær
1/4 tsk. muskatnød
Salt og peber
Sådan gør du
- Læg den færdige dej ud i et tærtefad.
- Prik bunden med en gaffel, og forbag bunden ved 180°C varmluft i ca. 10 min.
- Varm en pande godt op, svits bacon indtil det er sprødt.
- Tag det af panden, og læg det til afdrypning på et par stykker køkkenrulle.
- Klargør løg og hvidløg, sautér dem i baconfedtet i 5-10 min.
- Pisk æg og kaffefløde sammen, krydr med muskatnød, salt og peber.
- Rør revet ost i, og vend til sidst grønkål, valnødder og tranebær i æggemassen.
- Fordel løg og halvdelen af bacon i bunden af tærten.
- Hæld derefter grønkålsmassen over, og top til sidst med resten af baconen.
- Bag tærten i ovnen i ca. 35 min.
Del opskrift på Facebook