Grønkålstærte med bacon & tranebær

5 from 1 vote
Course: Kødretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

1

hour 

Ingredienser

  • 1 stk. færdig tærtedej

  • 100 g bacon

  • 2 fed hvidløg

  • 1 l øg, i tynde skiver

  • 4 æg

  • 250 ml kaffefløde

  • 100 g krystallieret ost, revet

  • 150 g fintsnittet grønkål

  • 50 g valnødder, groft hakket

  • 1 t tørrede tranebær

  • 1/4 tsk. muskatnød

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Læg den færdige dej ud i et tærtefad.
  • Prik bunden med en gaffel, og forbag bunden ved 180°C varmluft i ca. 10 min.
  • Varm en pande godt op, svits bacon indtil det er sprødt.
  • Tag det af panden, og læg det til afdrypning på et par stykker køkkenrulle.
  • Klargør løg og hvidløg, sautér dem i baconfedtet i 5-10 min.
  • Pisk æg og kaffefløde sammen, krydr med muskatnød, salt og peber.
  • Rør revet ost i, og vend til sidst grønkål, valnødder og tranebær i æggemassen.
  • Fordel løg og halvdelen af bacon i bunden af tærten.
  • Hæld derefter grønkålsmassen over, og top til sidst med resten af baconen.
  • Bag tærten i ovnen i ca. 35 min.

Del opskrift på Facebook