Grønkålstærte med bacon & tranebær

3 from 5 votes
Course: Kødretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

1

hour 

Ingredienser

  • 1 stk. 1 færdig tærtedej

  • 100 g 100 bacon

  • 2 fed 2 hvidløg

  • 1 l 1 øg, i tynde skiver

  • 4 4 æg

  • 250 ml 250 kaffefløde

  • 100 g 100 krystallieret ost, revet

  • 150 g 150 fintsnittet grønkål

  • 50 g 50 valnødder, groft hakket

  • 1 t 1 tørrede tranebær

  • 1/4 tsk. 1/4 muskatnød

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Læg den færdige dej ud i et tærtefad.
  • Prik bunden med en gaffel, og forbag bunden ved 180°C varmluft i ca. 10 min.
  • Varm en pande godt op, svits bacon indtil det er sprødt.
  • Tag det af panden, og læg det til afdrypning på et par stykker køkkenrulle.
  • Klargør løg og hvidløg, sautér dem i baconfedtet i 5-10 min.
  • Pisk æg og kaffefløde sammen, krydr med muskatnød, salt og peber.
  • Rør revet ost i, og vend til sidst grønkål, valnødder og tranebær i æggemassen.
  • Fordel løg og halvdelen af bacon i bunden af tærten.
  • Hæld derefter grønkålsmassen over, og top til sidst med resten af baconen.
  • Bag tærten i ovnen i ca. 35 min.

Del opskrift på Facebook