Grønkålspesto

0.0 from 0 votes
Course: måltidssalater og tilbehør
Antal

1

portion
Tilberedningstid

15

minutes

En skøn og frisk grønkålspesto på bare 15 minutter – server den til bagte rodfrugter, vend med frisk pasta, smør i sandwich eller top din pizza med pestoen. En lækker måde at få brugt de sidste kålrester på.

Ingredienser

  • 100 gr grønkål uden stok (5-6 stængler)

  • 50 g ristede og afskallede hasselnødder – eller alternativt ristede mandler, pinjekerner, solsikkekerner

  • 15 g parmesan eller anden fast ost

  • 1 fed hvidløg

  • 1 spsk citronsaft

  • 1,5-2 dl neutral olie – fx koldpresset rapsolie

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender – start med 1,5 dl olie. Blend det hele godt sammen til en grov pesto og juster konsistensen med olie.
  • Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber. Opbevar pestoen i køleskabet indtil servering.

Video

Tip

  • Server fx grønkålspestoen med bagte rodfrugter. Her har vi vendt gulerødder og pastinak med olivenolie, salt og peber – og bagt rodfrugterne ved 200 grader varmluft i 30-35 min.

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram