En skøn og frisk grønkålspesto på bare 15 minutter – server den til bagte rodfrugter, vend med frisk pasta, smør i sandwich eller top din pizza med pestoen. En lækker måde at få brugt de sidste kålrester på.
Ingredienser
100grgrønkål uden stok (5-6 stængler)
50gristede og afskallede hasselnødder – eller alternativt ristede mandler, pinjekerner, solsikkekerner
15gparmesan eller anden fast ost
1 fed hvidløg
1 spsk citronsaft
1,5-2 dl neutral olie – fx koldpresset rapsolie
salt og peber
Sådan gør du
Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender – start med 1,5 dl olie. Blend det hele godt sammen til en grov pesto og juster konsistensen med olie.
Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber. Opbevar pestoen i køleskabet indtil servering.
Video
Tip
Server fx grønkålspestoen med bagte rodfrugter. Her har vi vendt gulerødder og pastinak med olivenolie, salt og peber – og bagt rodfrugterne ved 200 grader varmluft i 30-35 min.