Danske grønne bønner med soya og sesam – skønt tilbehør til masser af retter. De friske grønne bønner har et dejligt bid og en skøn smag der passer godt i det asiatiske køkken.
Ingredienser
300gfriske grønne bønner
2spsksoya
2spsksesamolie
1fed hvidløg
1spsksesamfrø
0,5lime, saften heraf
Frisk rød chili
Sådan gør du
Skyl de grønne bønner og kom dem i kogende vand tilsat salt. Skru lidt ned og lad dem koge uden låg i ca 3 min.
Kom bønnerne direkte i isvand eller skyl dem godt med koldt vand, så tilberedningen stoppes.
Skær stilken og enderne af bønnerne – hvis de er meget lange kan bønnerne halveres.
Kom sesamolie på en pande og varm op til medium varme. Kom bønner, presset hvidløg, soya og sesamfrø på panden. Vend det hele godt rundt ved medium/høj varme indtil soyaen er trukket ind i bønnerne. Tilsæt limesaft og vend det godt rundt.
Anret bønnerne på et fad og drys med frisk chili og evt lidt ekstra sesamfrø.