Grønne bønner med soya og sesam

0 from 0 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

portioner
Tilberedningstid

15

minutes

Danske grønne bønner med soya og sesam – skønt tilbehør til masser af retter. De friske grønne bønner har et dejligt bid og en skøn smag der passer godt i det asiatiske køkken.

Ingredienser

  • 300 g 300 friske grønne bønner

  • 2 spsk 2 soya

  • 2 spsk 2 sesamolie

  • 1 1 fed hvidløg

  • 1 spsk 1 sesamfrø

  • 0,5 0,5 lime, saften heraf

  • Frisk rød chili

Sådan gør du

  • Skyl de grønne bønner og kom dem i kogende vand tilsat salt. Skru lidt ned og lad dem koge uden låg i ca 3 min.
  • Kom bønnerne direkte i isvand eller skyl dem godt med koldt vand, så tilberedningen stoppes.
  • Skær stilken og enderne af bønnerne – hvis de er meget lange kan bønnerne halveres.
  • Kom sesamolie på en pande og varm op til medium varme. Kom bønner, presset hvidløg, soya og sesamfrø på panden. Vend det hele godt rundt ved medium/høj varme indtil soyaen er trukket ind i bønnerne. Tilsæt limesaft og vend det godt rundt.
  • Anret bønnerne på et fad og drys med frisk chili og evt lidt ekstra sesamfrø.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram