En skøn grøntsagssuppe med chorizo og linser – en virkelig mættende og smagfuld suppe, der indbyder til at få tømt grøntsagsskuffen. Vi har brugt porre, pastinak og gulerod, men du kan bruge lige de grøntsager du har liggende.
Ingredienser
3fed hvidløg
2porrer
500grodfrugter (vi har brugt pastinak og gulerod)
1-1,2litergrøntsagsfond
75gchorizo (kan undlades for en kødfri version)
1dlukogte grønne linser
1tskkarry
1/2citron, saften
1,5dlpiskefløde
Evt friske eller tørrede krydderurter som rosmarin eller timian
Bredbladet persille til topping
Sådan gør du
Snit porrerne i ringe, hak hvidløg i små tern og skær rodfrugterne i grove tern eller skiver.
Skær chorizo i mindre stykker, og hak evt friske krydderurter klar.
Varm en stor gryde op med olie og steg chorizoen så den får lidt stegeskorpe. Kom grøntsager og karry i gryden og svits det hele i et par minutter.
Skyl linserne godt og tilsæt linser, grøntsagsfond og krydderurter til gryden. Bring suppen i kog, læg låg på gryden og skru ned for varmen. Lad suppen simre i 20-25 minutter til linserne er færdigkogte.
Tilsæt fløde og citronsaft og bring igen suppen til kogepunktet. Smag til med salt og peber og juster evt med lidt ekstra citronsaft.
Hak bredbladet persille, og server suppen i dybe tallerkener med persille på toppen.
Tip
Som alternativ til gulerod og pastinak kan der bruges kartofler, persillerod og knoldselleri. Det smager også skønt at puttet snittet kål i suppen.