Grøntsagssuppe med linser og chorizo

0 from 0 votes
Course: Supper
Antal

4

personer
Tilberedningstid

35

minutes

En skøn grøntsagssuppe med chorizo og linser – en virkelig mættende og smagfuld suppe, der indbyder til at få tømt grøntsagsskuffen. Vi har brugt porre, pastinak og gulerod, men du kan bruge lige de grøntsager du har liggende.

Ingredienser

  • 3 3 fed hvidløg

  • 2 2 porrer

  • 500 g 500 rodfrugter (vi har brugt pastinak og gulerod)

  • 1-1,2 liter 1-1,2 grøntsagsfond

  • 75 g 75 chorizo (kan undlades for en kødfri version)

  • 1 dl 1 ukogte grønne linser

  • 1 tsk 1 karry

  • 1/2 1/2 citron, saften

  • 1,5 dl 1,5 piskefløde

  • Evt friske eller tørrede krydderurter som rosmarin eller timian

  • Bredbladet persille til topping

Sådan gør du

  • Snit porrerne i ringe, hak hvidløg i små tern og skær rodfrugterne i grove tern eller skiver.
  • Skær chorizo i mindre stykker, og hak evt friske krydderurter klar.
  • Varm en stor gryde op med olie og steg chorizoen så den får lidt stegeskorpe. Kom grøntsager og karry i gryden og svits det hele i et par minutter.
  • Skyl linserne godt og tilsæt linser, grøntsagsfond og krydderurter til gryden. Bring suppen i kog, læg låg på gryden og skru ned for varmen. Lad suppen simre i 20-25 minutter til linserne er færdigkogte.
  • Tilsæt fløde og citronsaft og bring igen suppen til kogepunktet. Smag til med salt og peber og juster evt med lidt ekstra citronsaft.
  • Hak bredbladet persille, og server suppen i dybe tallerkener med persille på toppen.

Tip

  • Som alternativ til gulerod og pastinak kan der bruges kartofler, persillerod og knoldselleri. Det smager også skønt at puttet snittet kål i suppen.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram