Grøntsagssuppe med linser og chorizo
Course: Supper
Antal
4
personerTilberedningstid
35
minutesEn skøn grøntsagssuppe med chorizo og linser – en virkelig mættende og smagfuld suppe, der indbyder til at få tømt grøntsagsskuffen. Vi har brugt porre, pastinak og gulerod, men du kan bruge lige de grøntsager du har liggende.
Ingredienser
3 fed hvidløg
2 porrer
500 g rodfrugter (vi har brugt pastinak og gulerod)
1-1,2 liter grøntsagsfond
75 g chorizo (kan undlades for en kødfri version)
1 dl ukogte grønne linser
1 tsk karry
1/2 citron, saften
1,5 dl piskefløde
Evt friske eller tørrede krydderurter som rosmarin eller timian
Bredbladet persille til topping
Sådan gør du
- Snit porrerne i ringe, hak hvidløg i små tern og skær rodfrugterne i grove tern eller skiver.
- Skær chorizo i mindre stykker, og hak evt friske krydderurter klar.
- Varm en stor gryde op med olie og steg chorizoen så den får lidt stegeskorpe. Kom grøntsager og karry i gryden og svits det hele i et par minutter.
- Skyl linserne godt og tilsæt linser, grøntsagsfond og krydderurter til gryden. Bring suppen i kog, læg låg på gryden og skru ned for varmen. Lad suppen simre i 20-25 minutter til linserne er færdigkogte.
- Tilsæt fløde og citronsaft og bring igen suppen til kogepunktet. Smag til med salt og peber og juster evt med lidt ekstra citronsaft.
- Hak bredbladet persille, og server suppen i dybe tallerkener med persille på toppen.
Tip
- Som alternativ til gulerod og pastinak kan der bruges kartofler, persillerod og knoldselleri. Det smager også skønt at puttet snittet kål i suppen.
Del opskrift på Facebook