Gulerods bygotto

4.5 from 4 votes
Course: Vegetarretter
Antal

4

pers
Tilberedningstid

45

minutes



En lækker og simpel måde at spise gulerødder på. Gulerødderne blendes til puré og vendes med kogt perlebyg og ost til vaskeægte comfort food i form af denne gulerodsbygotto. 

Ingredienser

  • 300 g perlebyg

  • 2 stk grøntsagsbouillon terning (eller 2 spsk pulver)

  • 1 fed hvidløg

  • 1 zittauerløg

  • 500 g gulerod

  • 1 spsk olie

  • 1 spsk smør

  • 1 spsk frisk timian, finthakket

  • 100 g revet ost (fx vesterhavsost, ravhost eller prima donna)

  • 3 tsk æbleeddike

  • 1 tsk salt

  • friskkværnet peber

  • Revet ost og frisk timian til topping

Sådan gør du

  • Kom perlebyg, 1 liter vand og 1 grøntsagsbouillon terning i en gryde, og kog perlebyggene efter anvisningen på pakken. Sørg dog for at de ikke bliver helt udkogte, og at de stadig har bid. Dræn perlebyggene for det sidste vand og stil til side.
  • Skær gulerødder i små tern, og hak løg og hvidløg.
  • Kom olie i en gryde og svits løg og hvidløg. Tilsæt gulerodstern og dæk grøntsagerne med vand. Tilsæt 1 grøntsagsbouillon terning. Kog op og lad gulerødderne koge i 30-35 minutter til de er helt møre.
  • Hæld vandet fra og gem 2-3 dl af kogevandet fra gulerødderne. Kom gulerod, løg og hvidløg i en foodprocessor sammen med 1 spsk smør. Blend til en helt glat puré.
  • Kom perlebyg og gulerodspuré i en gryde sammen med 1-2 dl af kogevandet fra gulerødderne. Varm det op og juster konsistensen med ekstra kogevand. Når det er varmet godt op og konsistensen er let flydende, skrues der ned for varmen og der tilsættes revet ost og timian. Rør rundt indtil osten er smeltet.
  • Tilsæt æbleeddike, salt og peber, og smag bygottoen godt til.

Tip

  • Hvis du gerne vil snige ekstra gulerødder ind i retten, så bag også 500 g gulerødder ved 200 grader i 25-30 min. til de er let karamelliserede og møre, og brug dem som topping på bygottoen. 

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram