Gulerodsboller med appelsin og krydderier

0 from 0 votes
Course: Brød og bagning
Antal

16

stk
Tilberedningstid

2

hours 

Saftige og julede gulerodsboller med appelsinskal, krydderier og rosiner – helt perfekte til efterår og jul.

Ingredienser

  • 1,5 dl 1,5 mælk eller vand

  • 1 dl 1 yoghurt (eller andet syrligt mælkeprodukt)

  • 25 g 25 gær

  • 20 g 20 sukker

  • 1 1 æg

  • 550 g 550 hvedemel

  • 50 g 50 blødt smør

  • 130 g 130 revet gulerod

  • 100 g 100 rosiner eller andet tørret frugt (kan også erstattes med chokolade hvis man ikke er til tørret frugt)

  • 1,5 1,5 øko appelsin, fintrevet skal heraf

  • 1,5 tsk 1,5 stødt kardemomme

  • 1 tsk 1 stødt kanel

  • 9 g 9 salt

  • Æg til pensling

  • Perlesukker til pynt

Sådan gør du

  • Rør gær og sukker ud i mælk og yoghurt til gæret opløses. Tilsæt ægget og rør det hele rundt.
  • Tilsæt gulerødder, hvedemel, appelsinskal, krydderier og salt og ælt dejen godt sammen – gerne på røremaskine i et par minutter. Herefter tilsættes det bløde smør lidt af gangen mens dejen stadig æltes. Ælt dejen i 10-12 minutter til den er sammenhængende og med en glat overflade. Tilsæt til sidst rosinerne og ælt dem med i dejen.
  • Kom dejen i en tætlukket bøtte og lad den hæve i ca 45 min.
  • Del dejen i 16 lige strore stykker og form dem til runde boller ved at spænde dejen op og trille til kugler. Brug kun en smule mel, hvis dejen klistrer.
  • Fordel bollerne på to bageplader og dæk med et viskestykke eller en opklippet frysepose.
  • Lad bollerne efterhævce i ca 1 time til de er vokset godt i størrelse.
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med perlesukker. Bag 1 plade af gangen ved 210 grader traditionel ovn i 12-15 minutter.

Tip

  • Hvis bollerne ikke skal smage så meget af jul, så kan du sagtens undlade krydderier, appelsinskal og rosiner – så har du en opskrift på de dejligste klassiske gulerodsboller.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram