Gulerodsdeller med urtedip

4 from 6 votes
Recipe by Johanne Mosgaard Course: Vegetarretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

30

minutes

Lækre og simple gulerodsdeller der bare smager helt vidunderligt – et skønt alternativ til kødet, og også perfekte som en lille snack med dip.

Ingredienser

  • Gulerodsdeller
  • 1 1 løg

  • 150 g 150 gulerod

  • 150 g 150 hvedemel eller kikærtemel

  • 2 dl 2 vand

  • 1 tsk 1 salt

  • Friskkværnet peber

  • Olivenolie til stegning

  • Urtedip
  • 100 g 100 cashewnødder

  • 1 1 håndfuld persille

  • 1 1 håndfuld frisk dild

  • 1,5 dl 1,5 vand

  • 0,5 tsk 0,5 salt

  • Evt. friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Gulerodsdeller
  • Hak eller riv løg fint. Skyl og skrub gulerødder, riv dem fint på et rivejern og vej 150 gram af.
  • Pisk mel, vand, peber og salt sammen i en skål. Tilsæt revet løg og gulerødder. Lad det stå og trække i ca. 5 minutter.
  • Varm en pande, tilsæt olie og form små frikadeller. Steg dem gyldne på begge sider.
  • Urtedip
  • Afhængig af hvor kraftig din blender er, kan du med fordel lægge cashewnødder i blød i koldt vand i 3 timer (eller natten over) før du skal lave dippen.
  • Si iblødsætningsvandet fra og blend cashewnødderne med persille, dild og vand. Blend så dippen bliver helt cremet. Smag til med salt og peber.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram