Lækre og simple gulerodsdeller der bare smager helt vidunderligt – et skønt alternativ til kødet, og også perfekte som en lille snack med dip.
Ingredienser
Gulerodsdeller
11løg
150g150gulerod
150g150hvedemel eller kikærtemel
2dl2vand
1tsk1salt
Friskkværnet peber
Olivenolie til stegning
Urtedip
100g100cashewnødder
11håndfuld persille
11håndfuld frisk dild
1,5dl1,5vand
0,5tsk0,5salt
Evt. friskkværnet peber
Sådan gør du
Gulerodsdeller
Hak eller riv løg fint. Skyl og skrub gulerødder, riv dem fint på et rivejern og vej 150 gram af.
Pisk mel, vand, peber og salt sammen i en skål. Tilsæt revet løg og gulerødder. Lad det stå og trække i ca. 5 minutter.
Varm en pande, tilsæt olie og form små frikadeller. Steg dem gyldne på begge sider.
Urtedip
Afhængig af hvor kraftig din blender er, kan du med fordel lægge cashewnødder i blød i koldt vand i 3 timer (eller natten over) før du skal lave dippen.
Si iblødsætningsvandet fra og blend cashewnødderne med persille, dild og vand. Blend så dippen bliver helt cremet. Smag til med salt og peber.