Gulerodshummus med peanut butter

5 from 1 vote
Recipe by Johanne Mosgaard Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

1

portion
Tilberedningstid

15

minutes

En skøn og ‘grøn’ hummus fyldt med gulerod. Her er tahin skiftet ud med cremet peanut butter, som giver dippen en rund og fyldig smag.

Ingredienser

  • 2-3 2-3 gulerødder

  • 240 g 240 kogte kikærter

  • 2 fed 2 hvidløg

  • 1 tsk. 1 chiliflager

  • 1 spsk. 1 peanut butter

  • 2-3 spsk. 2-3 olivenolie

  • Ca. 1/2 dl vand

  • 1/2 tsk. 1/2 salt

  • Friskkværnet peber

  • 1 spsk. 1 citronsaft

Sådan gør du

  • Skyl gulerødderne og skær enderne af, og hak dem fint i en foodprocessor.
  • Blend de finthakkede gulerødder med kikærter, hvidløg, chilipulver, peanut butter, olivenolie, salt og peber.
  • Tilsæt evt. citronsaft hvis din hummus ikke skal serveres med det samme, så den holder farve og smag frisk.
  • Server som dip til fx grøntsagsstænger og brød, brug den i sandwiches, wraps, salater mm.

Video

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram