Gulerodsmuffins med cream cheese frosting
Antal
10
stkTilberedningstid
1
hourSaftige og krydrede gulerodsmuffins med cream cheese frosting.
Ingredienser
- Gulerodsmuffins
2 2 æg, stuetempererede
75 g 75 brun farin
150 g 150 sukker
150 g 150 smør
110 g 110 hvedemel
1 tsk 1 bagepulver
1,5 tsk 1,5 stødt kanel
0,5 tsk 0,5 stødt ingefær
1 nip salt
200 g 200 snittede/revne gulerødder
75 g 75 valnødder
- Cream cheese frosting
75 g 75 blødt og stuetempereret smør
1 1 vaniljestang
100 g 100 flormelis
200 g 200 philadelphia, stuetempereret
1 1 økologisk citron
Sådan gør du
- Gulerodsmuffins
- Smelt smørret og stil det til side.
- Pisk brun farin, sukker og æg godt sammen til det bliver lyst, tykt og luftigt – det er vigtigt at det piskes godt igennem i ca 5 min.
- Bland hvedemel, kanel, ingefær, bagepulver og salt og sigt det ned i æggeblandingen. Vend det godt sammen så der ikke er nogen klumper.
- Vend nu smørret, lidt af gangen, i dejen til det hele er blandet godt sammen.
- Hak valnødderne groft, og vend valnødder og gulerødder i dejen til sidst.
- Fordel dejen i 8-10 muffinsforme af enten silikone eller metal (husk at smøre formene hvis du bruger metal), og bag kagerne ved 180 grader traditionel ovn i 25-30 min. Tjek med en pind at kagerne er gennembagte.
- Lad kagerne køle helt af inden de toppes med frosting.
- Cream cheese frosting
- Vær obs på at både smør og flødeost er stuetempereret inden du går igang med frostingen.
- Pisk smør, flormelis og vaniljeokorn lyst, luftigt og cremet – det er vigtigt at det piskes godt og kan tage op til 5 minutter før det bliver helt lyst og luftigt. Tilsæt flødeost og pisk det igennem til en ensartet blanding (ca 30 sek).
- Tilsæt skal fra 1 øko citron og saften fra ca 1/2 citron. Smag til så du får en god balance og en frisk frosting.
- Top de afkølede muffins med frostingen og pynt evt med lidt ekstra valnødder.
Tip
- Opbevar gerne kagerne på køl, når de har fået frosting på. Kagerne smager dog bedst hvis de tempereres 1 times tid ved stuetemperatur inden servering.
Del opskrift på Facebook