Gulerodsmuffins med cream cheese frosting

0 from 0 votes
Recipe by Camilla Pilgaard Course: Brød og bagning, snacks og sødt
Antal

10

stk
Tilberedningstid

1

hour 

Saftige og krydrede gulerodsmuffins med cream cheese frosting.

Ingredienser

  • Gulerodsmuffins
  • 2 2 æg, stuetempererede

  • 75 g 75 brun farin

  • 150 g 150 sukker

  • 150 g 150 smør

  • 110 g 110 hvedemel

  • 1 tsk 1 bagepulver

  • 1,5 tsk 1,5 stødt kanel

  • 0,5 tsk 0,5 stødt ingefær

  • 1 nip salt

  • 200 g 200 snittede/revne gulerødder

  • 75 g 75 valnødder

  • Cream cheese frosting
  • 75 g 75 blødt og stuetempereret smør

  • 1 1 vaniljestang

  • 100 g 100 flormelis

  • 200 g 200 philadelphia, stuetempereret

  • 1 1 økologisk citron

Sådan gør du

  • Gulerodsmuffins
  • Smelt smørret og stil det til side.
  • Pisk brun farin, sukker og æg godt sammen til det bliver lyst, tykt og luftigt – det er vigtigt at det piskes godt igennem i ca 5 min.
  • Bland hvedemel, kanel, ingefær, bagepulver og salt og sigt det ned i æggeblandingen. Vend det godt sammen så der ikke er nogen klumper.
  • Vend nu smørret, lidt af gangen, i dejen til det hele er blandet godt sammen.
  • Hak valnødderne groft, og vend valnødder og gulerødder i dejen til sidst.
  • Fordel dejen i 8-10 muffinsforme af enten silikone eller metal (husk at smøre formene hvis du bruger metal), og bag kagerne ved 180 grader traditionel ovn i 25-30 min. Tjek med en pind at kagerne er gennembagte.
  • Lad kagerne køle helt af inden de toppes med frosting.
  • Cream cheese frosting
  • Vær obs på at både smør og flødeost er stuetempereret inden du går igang med frostingen.
  • Pisk smør, flormelis og vaniljeokorn lyst, luftigt og cremet – det er vigtigt at det piskes godt og kan tage op til 5 minutter før det bliver helt lyst og luftigt. Tilsæt flødeost og pisk det igennem til en ensartet blanding (ca 30 sek). 
  • Tilsæt skal fra 1 øko citron og saften fra ca 1/2 citron. Smag til så du får en god balance og en frisk frosting.
  • Top de afkølede muffins med frostingen og pynt evt med lidt ekstra valnødder.

Tip

  • Opbevar gerne kagerne på køl, når de har fået frosting på. Kagerne smager dog bedst hvis de tempereres 1 times tid ved stuetemperatur inden servering.

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram