Hindbæris
Course: Snacks og sødt
Antal
4
personerTilberedningstid
1
hourFrisk og lækker hindbæris med den flotteste lyserøde farve til de varme sommerdage og hjemmelavede isvafler.
Ingredienser
300 g hindbær
2 pasteuriserede æggeblommer
1/2 l fløde
1 tsk vaniljesukker
80 g sukker
Saft fra 1 citron
100 g usaltet smør
1 dl æggehvide
100 g flormelis
100 g hvedemel
Sådan gør du
- Isen
- Pisk fløden helt stiv og bland vaniljesukkeret i.
- Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret, indtil det er lyst og luftigt.
- Blend hindbærrene.
- Vend fløden og æggeblommerne sammen og bland til sidst hindbærrene i blandingen.
- Smag til med lidt citronsaft til sidst.
- Kom det hele i ismaskinen i en time og sæt den derefter i fryseren i mindst et par timer.
- Hvis ikke du har en ismaskine, kan du også sagtens lave den uden. Fyld isen i en form og sæt den i fryseren. Omrør hver ½ time i de første 4 timer.
- Hjemmelavede vafler
- Smelt smørret i en gryde.
- Kom æggehvider, flormelis og mel i en skål og pisk det, til det har en glat konsistens.
- Tilsæt det varme smør, mens du pisker – men pas på ikke at piske for meget.
- Stil dejen i køleskabet og lad den hvile i 20 min. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
- Tag en tallerken med en diameter på ca. 15-16 cm og placer den på et stykke pap. Skær cirklen ud, så du har en skabelon med et rundt hul i.
- Læg skabelonen på en silikonemåtte og smør vaffeldejen tyndt og ensartet ud i skabelonen. Lav 2-3 vafler per bageplade.
- Sæt dem i ovnen og bag dem, til de er let gyldne.
- Tag dem ud og fold dem straks til kræmmerhuse – husk at lave dem spidse i bunden, så isen ikke ryger ud.
- Gentag med resten af dejen, indtil du ikke har mere dej – eller til du har det antal kræmmerhuse, du skal bruge.
- Form iskuglerne og læg dem i kræmmerhusene/vaflerne – og servér.
Del opskrift på Facebook: