Hindbæris

Hindbæris

0.0 from 0 votes
Course: Snacks og sødt
Antal

4

personer
Tilberedningstid

1

hour 

Frisk og lækker hindbæris med den flotteste lyserøde farve til de varme sommerdage og hjemmelavede isvafler.

Ingredienser

  • 300 g hindbær

  • 2 pasteuriserede æggeblommer

  • 1/2 l fløde

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 80 g sukker

  • Saft fra 1 citron

  • 100 g usaltet smør

  • 1 dl æggehvide

  • 100 g flormelis

  • 100 g hvedemel

Sådan gør du

  • Isen
  • Pisk fløden helt stiv og bland vaniljesukkeret i.
  • Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret, indtil det er lyst og luftigt.
  • Blend hindbærrene.
  • Vend fløden og æggeblommerne sammen og bland til sidst hindbærrene i blandingen.
  • Smag til med lidt citronsaft til sidst.
  • Kom det hele i ismaskinen i en time og sæt den derefter i fryseren i mindst et par timer.
  • Hvis ikke du har en ismaskine, kan du også sagtens lave den uden. Fyld isen i en form og sæt den i fryseren. Omrør hver ½ time i de første 4 timer.
  • Hjemmelavede vafler
  • Smelt smørret i en gryde.
  • Kom æggehvider, flormelis og mel i en skål og pisk det, til det har en glat konsistens.
  • Tilsæt det varme smør, mens du pisker – men pas på ikke at piske for meget.
  • Stil dejen i køleskabet og lad den hvile i 20 min. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  • Tag en tallerken med en diameter på ca. 15-16 cm og placer den på et stykke pap. Skær cirklen ud, så du har en skabelon med et rundt hul i.
  • Læg skabelonen på en silikonemåtte og smør vaffeldejen tyndt og ensartet ud i skabelonen. Lav 2-3 vafler per bageplade.
  • Sæt dem i ovnen og bag dem, til de er let gyldne.
  • Tag dem ud og fold dem straks til kræmmerhuse – husk at lave dem spidse i bunden, så isen ikke ryger ud.
  • Gentag med resten af dejen, indtil du ikke har mere dej – eller til du har det antal kræmmerhuse, du skal bruge.
  • Form iskuglerne og læg dem i kræmmerhusene/vaflerne – og servér.

Del opskrift på Facebook: