Dobbelte hindbærsnitter med friske hindbær
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Snacks og sødt
Antal
15
stk.Tilberedningstid
1
hourIngredienser
250 g hvedemel
75 g mandelmel
1/4 stang vanilje
75 g sukker
200 g smør
1 æg
250 g friske hindbær
1 spsk. majsstivelse
150 g flormelis
50 g friske mosede hindbær
Sådan gør du
- Bland hvedemel, mandelmel, vaniljekorn og sukker.
- Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æg.
- Ælt den hurtigt sammen, form til en aflang pølse og tryk den flad.
- Pak dejen ind i plastfilm og læg den mindst 30 min. i køleskabet.
- Bland hindbær, sukker og majsstivelse, mos bærrene lidt og lad dem trække.
- Rul mørdejen ud til et stort rektangel ca. 30*45 cm på et meldrysset bord.
- Del dejen i tre stykker på 30*15 cm. og træk dem forsigtigt enkelt vis over på et stykke bagepapir.
- Læg dejpladerne i fryseren ca. 15 min. så er de nemmere at håndtere.
- Smør først den ene dejplade med moste hindbær, vend den anden oven på og træk bagepapiret af. Smør med resten af hindbærmosen og læg så den sidste plade oven på og træk papiret af.
- Træk kagen forsigtigt over på en bageplade og bag kagen midt i ovnen ca. 20-25 min. ved 175°C.
- Afkøl kagen 10 min. og smør den med en glasur af flormelis og moste hindbær, suppler med vand hvis glasuren er for fast.
- Skær kanten til, så er der smagsprøver. Skær dernæst straks kagen i mindre stykker med en skarp kniv, 12-16 stk. afhængig af, hvor store man vil have snitterne.
Del opskrift på Facebook: