Iceberg med thaikrydret grisekød og nudler

Iceberg med thaikrydret grisekød og nudler

5 1 bedømmelse
Opskrift af Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dkKategori: Vegetarretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

30

minutter

Ingredienser

  • 250 g nudler evt. risnudler

  • 500 g hakket grisekød 4 – 7 %

  • Lidt olie til stegning

  • 1 gr grøn thaikarry

  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær

  • 1-2 l løg f.eks. skalotteløg

  • Saften fra 1/2 lime

  • 1 spsk sød chilisauce

  • 1 spsk fiskesauce

  • 1 iceberg med løse blade

  • 1 agurk

  • 1 rød chili

  • 1/2 dl hakkede cashewnødder

Sådan gør du

  • Kog nudlerne som anvist.
  • Lynsteg grisekødet i lidt olie sammen med thaikarry, ingefær og finthakket skalotteløg  3-5 min. Tilsæt limesaft, chilisauce samt fishsauce og lynsteg endnu 1 min.
  • Pil forsigtigt bladene af iceberg salaten og anret dem i fire bunker så de danner skåle.
  • Halver agurken, fjern kernerne med en ske og skær den i skiver. Halver chilien, fjern kernerne og snit den fint.
  • Fordel nudlerne i salatskålene og kom kødet hen over og drys med agurk, chili og nødder og server.

Del opskrift på Facebook: