Iceberg med thaikrydret grisekød og nudler

Iceberg med thaikrydret grisekød og nudler

5 from 1 vote
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Vegetarretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

30

minutes

Ingredienser

  • 250 g 250 nudler evt. risnudler

  • 500 g 500 hakket grisekød 4 – 7 %

  • Lidt olie til stegning

  • 1 gr 1 grøn thaikarry

  • 1 tsk 1 fintrevet frisk ingefær

  • 1-2 l 1-2 løg f.eks. skalotteløg

  • Saften fra 1/2 lime

  • 1 spsk 1 sød chilisauce

  • 1 spsk 1 fiskesauce

  • 1 1 iceberg med løse blade

  • 1 1 agurk

  • 1 1 rød chili

  • 1/2 dl 1/2 hakkede cashewnødder

Sådan gør du

  • Kog nudlerne som anvist.
  • Lynsteg grisekødet i lidt olie sammen med thaikarry, ingefær og finthakket skalotteløg  3-5 min. Tilsæt limesaft, chilisauce samt fishsauce og lynsteg endnu 1 min.
  • Pil forsigtigt bladene af iceberg salaten og anret dem i fire bunker så de danner skåle.
  • Halver agurken, fjern kernerne med en ske og skær den i skiver. Halver chilien, fjern kernerne og snit den fint.
  • Fordel nudlerne i salatskålene og kom kødet hen over og drys med agurk, chili og nødder og server.

Del opskrift på Facebook: