Sprøde og krydrede indiske pakoras serveret med en frisk raita med mynte og koriander. Pakoras er en slags friteret grøntsagsdelle med kartofler, grøntsager og masser af indiske krydderier.
Ingredienser
150g150ærtemel (vi har brugt ærtemel fra Pure Dansk)
1,5tsk1,5stødt spidskommen
1tsk1stødt koriander
1tsk1gurkemeje
1/4-1/2tsk1/4-1/2chiliflager (juster mængden alt efter hvor spicy de skal være)
1tsk 1salt
1,5-1,75dl1,5-1,75koldt vand
11æg
180g180kogte, afkølede kartofler i tern
75g75groftrevne gulerødder (ca 1 stor gulerod)
11rødløg i tern
22fed hvidløg
2-32-3cm frisk ingefær
11håndfuld frisk koriander
1dl1kogte Ingrid ærter
Raita
250g250græsk yoghurt
1/31/3agurk
11stor håndfuld frisk mynte og koriander (koriander kan undlades, men husk mynten, som giver en dejlig frisk smag)
1/2tsk1/2spidskommen
1spsk1frisk limesaft (eller citron)
Salt og peber
Sådan gør du
Bland ærtemel med alle de tørrede krydderier og salt. Tilsæt vand og æg, og rør det sammen til en tyk dej. Riv ingefær og hvidløg fint og bland det i dejen.
Tilsæt kogte kartofler, gulerødder, kogte Ingrid ærter og rødløg og rør det godt sammen. Mos gerne kartoflerne lidt med bagsiden af en ske eller med en gaffel, så de moses lidt ud i dejen.
Varm en pande op med rigeligt olie ved maks varme. Sørg for at olien bliver godt varm. Steg evt en lille testdelle og smag til om de mangler mere salt eller krydderier efter din smag.
Lav deller af ca 1 spsk i størrelse og steg dem gyldne på begge sider ved høj varme på panden. Læg dem på fedtsugende papir efter stegning. Hold dem evt varme i ovnen, mens de sidste pakoras steges.
Raita
Skær agurken i små tern, og hak krydderurterne fint.
Bland alle ingredienserne til raita’en og smag til med salt, peber og limesaft.
Server de varme pakoras med den friske raita.
Video
Tip
Hvis du gerne vil lave en lidt lettere udgave, kan du sagtens stege dem i mindre olie. De bliver knap så sprøde, men smager stadig skønt.
Indiske pakoras kan serveres som en snack/forret eller som vegetarisk tilbehør til fx en indisk rissalat.