En skøn sommerdessert med danske jordbær, mynte, makroner og en luftig mascarponeskum med vanilje – lækkert og hurtigt at lave.
Ingredienser
500gjordbær
1spskrørsukker
1håndfuld friske mynteblade
1spskcitronsaft
16makroner
25gmørk chokolade, grofthakket
200gmascarpone
3dlpiskefløde
2spskflormelis
1vaniljestang
Sådan gør du
Skær jordbærrene i kvarte, og snit mynten fint. Bland jordbær, rørsukker, citronsaft og mynte og stil det i køleskabet mens du forbereder de andre elementer af desserten.
Knus makronerne groft, og hak chokoladen.
Skrab kornene ud af vaniljestang, og kom vanilje, flormelis, mascarpone og piskefløde i en skål. Pisk det luftigt og til det stadig har en blød konsistens.
Fordel 2-3 spsk af jordbærrene i glas. Kom en god håndfuld makroner ovenpå og drys med lidt chokolade. Top med 2 store spsk mascarponeskum og slut af med lidt jordbær på toppen. Pynt evt med lidt ekstra chokolade og finthakket mynte.
Tip
Desserten kan nydes med det samme, eller du kan stille den i køleskabet til den skal nydes. Makronerne mister dog lidt sprødhed jo længere tid desserten står på køl.