Jordbærtrifli med mynte og makroner
Antal
4
personerTilberedningstid
20
minutesEn skøn sommerdessert med danske jordbær, mynte, makroner og en luftig mascarponeskum med vanilje – lækkert og hurtigt at lave.
Ingredienser
500 g jordbær
1 spsk rørsukker
1 håndfuld friske mynteblade
1 spsk citronsaft
16 makroner
25 g mørk chokolade, grofthakket
200 g mascarpone
3 dl piskefløde
2 spsk flormelis
1 vaniljestang
Sådan gør du
- Skær jordbærrene i kvarte, og snit mynten fint. Bland jordbær, rørsukker, citronsaft og mynte og stil det i køleskabet mens du forbereder de andre elementer af desserten.
- Knus makronerne groft, og hak chokoladen.
- Skrab kornene ud af vaniljestang, og kom vanilje, flormelis, mascarpone og piskefløde i en skål. Pisk det luftigt og til det stadig har en blød konsistens.
- Fordel 2-3 spsk af jordbærrene i glas. Kom en god håndfuld makroner ovenpå og drys med lidt chokolade. Top med 2 store spsk mascarponeskum og slut af med lidt jordbær på toppen. Pynt evt med lidt ekstra chokolade og finthakket mynte.
Tip
- Desserten kan nydes med det samme, eller du kan stille den i køleskabet til den skal nydes. Makronerne mister dog lidt sprødhed jo længere tid desserten står på køl.
Del opskrift på Facebook