Jordbærtrifli med mynte og makroner

0 from 0 votes
Course: Snacks og sødt
Antal

4

personer
Tilberedningstid

20

minutes

En skøn sommerdessert med danske jordbær, mynte, makroner og en luftig mascarponeskum med vanilje – lækkert og hurtigt at lave.

Ingredienser

  • 500 g 500 jordbær

  • 1 spsk 1 rørsukker

  • 1 1 håndfuld friske mynteblade

  • 1 spsk 1 citronsaft

  • 16 16 makroner

  • 25 g 25 mørk chokolade, grofthakket

  • 200 g 200 mascarpone

  • 3 dl 3 piskefløde

  • 2 spsk 2 flormelis

  • 1 1 vaniljestang

Sådan gør du

  • Skær jordbærrene i kvarte, og snit mynten fint. Bland jordbær, rørsukker, citronsaft og mynte og stil det i køleskabet mens du forbereder de andre elementer af desserten.
  • Knus makronerne groft, og hak chokoladen.
  • Skrab kornene ud af vaniljestang, og kom vanilje, flormelis, mascarpone og piskefløde i en skål. Pisk det luftigt og til det stadig har en blød konsistens.
  • Fordel 2-3 spsk af jordbærrene i glas. Kom en god håndfuld makroner ovenpå og drys med lidt chokolade. Top med 2 store spsk mascarponeskum og slut af med lidt jordbær på toppen. Pynt evt med lidt ekstra chokolade og finthakket mynte.

Tip

  • Desserten kan nydes med det samme, eller du kan stille den i køleskabet til den skal nydes. Makronerne mister dog lidt sprødhed jo længere tid desserten står på køl.

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram