Jordskokkemos med karamelliserede gulerødder
Course: Vegetarretter
Antal
4
personerTilberedningstid
30
minutesSkøn mos med masser af smag, toppet med skønne bider af karamelliserede gulerødder
Ingredienser
1,5 kg jordskokker
3 spsk. smør
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
- Karamelliserede gulerødder
8 gulerødder
2 spsk. ahornsirup
1 tsk. fennikelfrø
1 spsk. olie
1 spsk. smør
Salt
Sådan gør du
- Skræl jordskokkerne. Kom dem i en gryde med vand og lidt salt, og lad dem koge, indtil de er møre.
- Hæld vandet fra og tilsæt salt, peber og smør. Mos det hele sammen til en grov mos. Smag til.
- Skrub eller skræl gulerødderne og skær dem i ukurante skrå stykker.
- Varm olie og smør i en sautérpande. Tilsæt gulerødderne og steg dem i 5-10 min.
- Når gulerødderne begynder at tage lidt farve, tilsættes ahornsirup og hakkede fennikelfrø, og der sauteres i yderligere nogle minutter, til gulerødderne er dejligt karamelliserede.
- Server mosen toppet med gulerødderne.
Del opskrift på Facebook