Jordskokkemos med karamelliserede gulerødder

5 from 1 vote
Course: Vegetarretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

30

minutes

Skøn mos med masser af smag, toppet med skønne bider af karamelliserede gulerødder

Ingredienser

  • 1,5 kg jordskokker

  • 3 spsk. smør

  • 1 tsk. salt

  • Friskkværnet peber

  • Karamelliserede gulerødder
  • 8 gulerødder

  • 2 spsk. ahornsirup

  • 1 tsk. fennikelfrø

  • 1 spsk. olie

  • 1 spsk. smør

  • Salt

Sådan gør du

  • Skræl jordskokkerne. Kom dem i en gryde med vand og lidt salt, og lad dem koge, indtil de er møre.
  • Hæld vandet fra og tilsæt salt, peber og smør. Mos det hele sammen til en grov mos. Smag til.
  • Skrub eller skræl gulerødderne og skær dem i ukurante skrå stykker.
  • Varm olie og smør i en sautérpande. Tilsæt gulerødderne og steg dem i 5-10 min.
  • Når gulerødderne begynder at tage lidt farve, tilsættes ahornsirup og hakkede fennikelfrø, og der sauteres i yderligere nogle minutter, til gulerødderne er dejligt karamelliserede.
  • Server mosen toppet med gulerødderne.

Del opskrift på Facebook