Juletræsboller med græskar & appelsin

0.0 from 0 votes
Course: Brød og bagning
Servings

30

stk.
Tilberedningstid

2

hours 

20

minutes

En smagfuld og hyggelig juleopskrift. Svampede, krydrede græskarboller drysset med sne i form af svensk perlesukker. Smager skønt som de er – eller med et dejligt lag smør på. Perfekte til en julebrunch eller til tag-selv-bordet ved et af julens mange hyggelige arrangementer.

Ingredienser

  • 250 g bagt hokkaido, svarer til ca. til 0,5 hokkaido

  • 60 g smør

  • 1 dl mælk

  • 1 æg

  • 25 g gær

  • 50 g sukker

  • 8 g salt

  • 225 g hvedemel

  • Skal af 1,5 økologiske appelsiner

  • 1,5 tsk. kværnede kardemommefrø

  • 1 tsk. kanel

  • 0,5 tsk stødt ingefær

Sådan gør du

  • Skær græskar i tern, vend i lidt olie, og bag i ovnen ved 200 grader indtil det er mørt.
  • Kom græskar, smør og mælk op i en blender, og kør det indtil det er en fin puré.
  • Rør gær ud i den afkølede puré og tilsæt herefter æg, mel, sukker, salt, appelsinskal og krydderier.
  • Ælt dejen på røremaskine i ca. 10 min. Dæk den til og lad den hæve lunt i ca. 10 min.
  • Del dejen i 30 stykker a 30-32 g pr. boller. Spænd dejen op og tril den til runde boller.
  • Tag en beklædt bageplade og placer bollerne som et juletræ (den fremgangsmåde i videoen herunder).
  • Lad juletræet efterhæve i 30 min, pensl herefter med et pisket æg og drys med svensk perlesukker.
  • Juletræet bages ved 210 grader alm. ovn i 15-16 min. (bag meget gerne med damp de første 5 min.)

Video

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram