En smagfuld og hyggelig juleopskrift. Svampede, krydrede græskarboller drysset med sne i form af svensk perlesukker. Smager skønt som de er – eller med et dejligt lag smør på. Perfekte til en julebrunch eller til tag-selv-bordet ved et af julens mange hyggelige arrangementer.
Ingredienser
250gbagt hokkaido, svarer til ca. til 0,5 hokkaido
60gsmør
1dlmælk
1æg
25ggær
50gsukker
8gsalt
225ghvedemel
Skal af 1,5 økologiske appelsiner
1,5tsk.kværnede kardemommefrø
1tsk.kanel
0,5 tskstødt ingefær
Sådan gør du
Skær græskar i tern, vend i lidt olie, og bag i ovnen ved 200 grader indtil det er mørt.
Kom græskar, smør og mælk op i en blender, og kør det indtil det er en fin puré.
Rør gær ud i den afkølede puré og tilsæt herefter æg, mel, sukker, salt, appelsinskal og krydderier.
Ælt dejen på røremaskine i ca. 10 min. Dæk den til og lad den hæve lunt i ca. 10 min.
Del dejen i 30 stykker a 30-32 g pr. boller. Spænd dejen op og tril den til runde boller.
Tag en beklædt bageplade og placer bollerne som et juletræ (den fremgangsmåde i videoen herunder).
Lad juletræet efterhæve i 30 min, pensl herefter med et pisket æg og drys med svensk perlesukker.
Juletræet bages ved 210 grader alm. ovn i 15-16 min. (bag meget gerne med damp de første 5 min.)