Kåldolmere med savoykål

Kåldolmere med savoykål

4 from 6 votes
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Kødretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

1

hour 

Ingredienser

  • 1/2 kg 1/2 hakket gris og kalv

  • 1 tsk 1 salt

  • 1 1 fed hvidløg

  • 1 spsk. 1 blade af timian

  • 1 spsk. 1 koncentreret tomatpure

  • 1 1 æg

  • 2 spsk. 2 rosiner

  • 2 spsk. 2 hakket persille

  • Peber

  • 1 stk. 1 savoykål

  • 1/2 kg 1/2 cherrytomater

  • 1/4 liter 1/4 færdigblandet grønsagsbouillon

Sådan gør du

  • Rør kødet sammen med salt og tilsæt knust hvidløg, timian, tomatpure, æg, rosiner og hakket persille. Rør det hele godt sammen og krydr med peber.
  • Kasser de yderste blade på savoykålen, hvis de er grimme. Pil forsigtigt 8-10 blade af savoykålen og skyl dem godt i koldt vand.
  • Kom bladene i kogende vand 2-3 min., skyl i koldt vand og lad dem dryppe af i en si. Skær det nederste grove stykke af ribben i midten af bladene.
  • Fordel farsen på bladene og pak dem omkring. Læg dem i et ovnfast fad med samlingen nedad.
  • Skær cherrytomaterne i mindre stykker og kom dem i fadet.
  • Hæld kogende bouillon hen over kålrullerne og sæt fadet i ovnen ca. 30 min. ved 180°C.
  • Server med kartofler, ris eller pasta.

Del opskrift på Facebook: