Kåldolmere med savoykål
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Kødretter
Antal
4
personerTilberedningstid
1
hourIngredienser
1/2 kg hakket gris og kalv
1 tsk salt
1 fed hvidløg
1 spsk. blade af timian
1 spsk. koncentreret tomatpure
1 æg
2 spsk. rosiner
2 spsk. hakket persille
Peber
1 stk. savoykål
1/2 kg cherrytomater
1/4 liter færdigblandet grønsagsbouillon
Sådan gør du
- Rør kødet sammen med salt og tilsæt knust hvidløg, timian, tomatpure, æg, rosiner og hakket persille. Rør det hele godt sammen og krydr med peber.
- Kasser de yderste blade på savoykålen, hvis de er grimme. Pil forsigtigt 8-10 blade af savoykålen og skyl dem godt i koldt vand.
- Kom bladene i kogende vand 2-3 min., skyl i koldt vand og lad dem dryppe af i en si. Skær det nederste grove stykke af ribben i midten af bladene.
- Fordel farsen på bladene og pak dem omkring. Læg dem i et ovnfast fad med samlingen nedad.
- Skær cherrytomaterne i mindre stykker og kom dem i fadet.
- Hæld kogende bouillon hen over kålrullerne og sæt fadet i ovnen ca. 30 min. ved 180°C.
- Server med kartofler, ris eller pasta.
Del opskrift på Facebook: