
Kåldolmere med savoykål
Antal
4
personerTilberedningstid
1
hourIngredienser
1/2 kg 1/2 hakket gris og kalv
1 tsk 1 salt
1 1 fed hvidløg
1 spsk. 1 blade af timian
1 spsk. 1 koncentreret tomatpure
1 1 æg
2 spsk. 2 rosiner
2 spsk. 2 hakket persille
Peber
1 stk. 1 savoykål
1/2 kg 1/2 cherrytomater
1/4 liter 1/4 færdigblandet grønsagsbouillon
Sådan gør du
- Rør kødet sammen med salt og tilsæt knust hvidløg, timian, tomatpure, æg, rosiner og hakket persille. Rør det hele godt sammen og krydr med peber.
- Kasser de yderste blade på savoykålen, hvis de er grimme. Pil forsigtigt 8-10 blade af savoykålen og skyl dem godt i koldt vand.
- Kom bladene i kogende vand 2-3 min., skyl i koldt vand og lad dem dryppe af i en si. Skær det nederste grove stykke af ribben i midten af bladene.
- Fordel farsen på bladene og pak dem omkring. Læg dem i et ovnfast fad med samlingen nedad.
- Skær cherrytomaterne i mindre stykker og kom dem i fadet.
- Hæld kogende bouillon hen over kålrullerne og sæt fadet i ovnen ca. 30 min. ved 180°C.
- Server med kartofler, ris eller pasta.

Del opskrift på Facebook: