Kålsalat med gomadressing og soyaristede kikærter

2 from 11 votes
Recipe by Johanne Mosgaard
Antal

4

personer
Tilberedningstid

20

minutes

Kålsalat med sprøde rødder, cremet gomadressing og soyaristede kikærter – en skøn salat fyldt med smag og konsistens.

Ingredienser

  • Goma inspireret dressing
  • 2 spsk tahin (sesampasta)

  • ca. 0,5-1 dl vand

  • 2 spsk mayonnaise

  • 1 spsk risvinseddike

  • 1 tsk soyasauce

  • 1 tsk sesamolie

  • 1 tsk ristede sesamfrø

  • Salat
  • 1 pose kålsalat med sprøde rødder

  • 240 g 240 kogte kikærter (svarer til en dåse drænede kikærter)

  • 2 spsk olivenolie

  • 2-3 spsk soyasauce

  • Forslag til ekstra fyld/topping
  • Kogt quinoa

  • Peanuts

Sådan gør du

  • Goma inspireret dressing
  • Blend alle ingredienserne sammen til en cremet dressing. Juster med mængden af vand, alt efter hvor cremet du ønsker at din dressing skal være.
  • Salat
  • Varm en pande med olie og rist kikærterne i et par minutter ved middel-høj varme. Tilsæt soyasauce og lad kikærterne simre under omrøring i 4-5 minutter.
  • Masser kålsalaten med hænderne – dette fremhæver både farve og smag.
  • Vend kålsalaten med de ristede kikærter og server med gomadressing.
  • Tilføj evt quinoa til salaten for ekstra fylde og salte peanuts som topping.

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram