Kålvafler

0.0 from 0 votes
Course: Vegetarretter
Antal

4

pers
Tilberedningstid

30

minutes

Kålvafler er en helt genial måde at få masser af kål på. Vaflerne er fyldt med kål og ærtemel, og de steges sprøde i et vaffeljern. Brug gerne de kålrester du eventuelt har liggende.

Ingredienser

  • 250 g fintsnittet kål, fx rød spidskål

  • 1 æg

  • 50 g ærtemel (vi har brugt ingrid ærtemel)

  • 25 g hvedemel

  • 1 dl kraftig grøntsagsbouillon

  • 1/2 tsk spidskommen (kan undlades)

  • 50 g revet ost

Sådan gør du

  • Kom ærtemel, hvedemel og spidskommen i en skål og bland det sammen. Tilsæt grøntsagsbouillon og pisk det til en ensartet dej.
  • Kom fintsnittet kål og æg i dejen og rør det rigtig godt sammen. Brug evt hænderne, så kålen bliver krammet godt ind i dejen.
  • Varm vaffeljernet op med godt med olie, og steg kålvaflerne til de er gyldne og sprøde. Hold dem evt varme i ovnen indtil servering.

Tip

  • Du kan servere kålvaflerne med forskellige toppings fx mere snittet kål, avocado, dressing, syltet grønt, laks mm. Du kan også folde vaflerne og bruge dem til sandwichbrød.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram