Kandiserede danske æbler

4 from 1 vote
Course: Snacks og sødt
Antal

6

æbler
Cooking time

20

minutes

Smagen af efterår, vinter og jul! Kandiserede æbler vækker minder for de fleste. De smager vindunderligt, og endnu bedre lavet på sprøde og let syrlige, danske vinteræbler

Ingredienser

  • 6 6 små røde æbler, fx Ingrid Marie

  • 6 6 ispinde

  • 300 g 300 sukker, hvidt

  • 1 dl 1 vand

  • 25 g 25 glukosesirup

  • Kokosmel

  • Pistacienødder, afskallede og finthakkede

Sådan gør du

  • Vask og aftør æblerne grundigt.
  • Sæt en pind æblerne og kom dem på køl.
  • Kom forsigtigt sukker i gryden, hæld det op i midten med en lille top på.
  • Hæld derefter vand og glukosesirup i gryden og tænd for komfuret.
  • Varm sukkerlagen op til den koger.
  • Hvis sukkeret bobler op ad siderne skal du vaske dem ned med en pensel med koldt vand, dette for at undgå krystallisering.
  • Sukkerlagen skal være ca. 150°C, og den må ikke blive gylden, og skal tykne let.
  • Når lagen når temperaturen, tages den af varmen, og der ventes kort til boblerne har lagt sig.
  • Nu dyppes æblerne hurtigt i sukkerlagen, hvorefter de rulles og sættes i kokos og/eller hakket pistacie.
  • Spis æblerne samme dag.

Del opskriften på Facebook