Salat med karamelliserede gulerødder og saltmandler
5.0 from 1 vote
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal
4
personer
Tilberedningstid
30
minutes
En lækker og fyldig salat med smørstegte og karamelliserede gulerødder, røget laks, saltmandler og en skøn sennepsdressing.
Ingredienser
500ggulerødder
1spskolie til stegning
30gsmør
1tskahornsirup
Citronsaft
75gbabyleaves
40ggrofthakkede saltmandler
Salt og peber
250gvarmrøget laks (mindre kan også gøre det, hvis salaten skal spises som en let frokost, eller hvis der tilføjes andet fyld som fx kogt quinoa)
Sennepsdressing
2spskmayo
2spskcreme fraiche
1,5tsksennep – gerne med hele sennepskorn eller dijonsennep
1tskflydende honning
Saft af 0,5 citron
Salt og peber
Sådan gør du
Start med at røre alle ingredienserne til dressingen sammen.
Skær gulerødderne i skrå skiver, og varm en pande op med olie og smør ved medium varme.
Kom gulerødderne på panden og lad dem stege i 5-7 minutter ved medium varme til de bliver gyldne og let møre. Kom ahornsirup på og lad gulerødderne karamellisere i 1 minuts tid.
Tag gulerødderne af varmen og dryp med citronsaft og krydr med salt og peber.
Tip
For en mere fyldig og mættende salat kan der sagtens tilsættes fx kogte speltkerner, bulgur, quinoa eller lignende.