Salat med karamelliserede gulerødder og saltmandler
Antal
4
personerTilberedningstid
30
minutesEn lækker og fyldig salat med smørstegte og karamelliserede gulerødder, røget laks, saltmandler og en skøn sennepsdressing.
Ingredienser
500 g 500 gulerødder
1 spsk 1 olie til stegning
30 g 30 smør
1 tsk 1 ahornsirup
Citronsaft
75 g 75 babyleaves
40 g 40 grofthakkede saltmandler
Salt og peber
250 g 250 varmrøget laks (mindre kan også gøre det, hvis salaten skal spises som en let frokost, eller hvis der tilføjes andet fyld som fx kogt quinoa)
- Sennepsdressing
2 spsk 2 mayo
2 spsk 2 creme fraiche
1,5 tsk 1,5 sennep – gerne med hele sennepskorn eller dijonsennep
1 tsk 1 flydende honning
Saft af 0,5 citron
Salt og peber
Sådan gør du
- Start med at røre alle ingredienserne til dressingen sammen.
- Skær gulerødderne i skrå skiver, og varm en pande op med olie og smør ved medium varme.
- Kom gulerødderne på panden og lad dem stege i 5-7 minutter ved medium varme til de bliver gyldne og let møre. Kom ahornsirup på og lad gulerødderne karamellisere i 1 minuts tid.
- Tag gulerødderne af varmen og dryp med citronsaft og krydr med salt og peber.
Tip
- For en mere fyldig og mættende salat kan der sagtens tilsættes fx kogte speltkerner, bulgur, quinoa eller lignende.
Del opskrift på Facebook