Salat med karamelliserede gulerødder og saltmandler

5 from 1 vote
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

30

minutes

En lækker og fyldig salat med smørstegte og karamelliserede gulerødder, røget laks, saltmandler og en skøn sennepsdressing.

Ingredienser

  • 500 g 500 gulerødder

  • 1 spsk 1 olie til stegning

  • 30 g 30 smør

  • 1 tsk 1 ahornsirup

  • Citronsaft

  • 75 g 75 babyleaves

  • 40 g 40 grofthakkede saltmandler

  • Salt og peber

  • 250 g 250 varmrøget laks (mindre kan også gøre det, hvis salaten skal spises som en let frokost, eller hvis der tilføjes andet fyld som fx kogt quinoa)

  • Sennepsdressing
  • 2 spsk 2 mayo

  • 2 spsk 2 creme fraiche

  • 1,5 tsk 1,5 sennep – gerne med hele sennepskorn eller dijonsennep

  • 1 tsk 1 flydende honning

  • Saft af 0,5 citron

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at røre alle ingredienserne til dressingen sammen.
  • Skær gulerødderne i skrå skiver, og varm en pande op med olie og smør ved medium varme.
  • Kom gulerødderne på panden og lad dem stege i 5-7 minutter ved medium varme til de bliver gyldne og let møre. Kom ahornsirup på og lad gulerødderne karamellisere i 1 minuts tid.
  • Tag gulerødderne af varmen og dryp med citronsaft og krydr med salt og peber.

Tip

  • For en mere fyldig og mættende salat kan der sagtens tilsættes fx kogte speltkerner, bulgur, quinoa eller lignende.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram