Salat med karamelliserede gulerødder og saltmandler
5 from 1 vote
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal
4
personer
Tilberedningstid
30
minutes
En lækker og fyldig salat med smørstegte og karamelliserede gulerødder, røget laks, saltmandler og en skøn sennepsdressing.
Ingredienser
500g500gulerødder
1spsk1olie til stegning
30g30smør
1tsk1ahornsirup
Citronsaft
75g75babyleaves
40g40grofthakkede saltmandler
Salt og peber
250g250varmrøget laks (mindre kan også gøre det, hvis salaten skal spises som en let frokost, eller hvis der tilføjes andet fyld som fx kogt quinoa)
Sennepsdressing
2spsk2mayo
2spsk2creme fraiche
1,5tsk1,5sennep – gerne med hele sennepskorn eller dijonsennep
1tsk1flydende honning
Saft af 0,5 citron
Salt og peber
Sådan gør du
Start med at røre alle ingredienserne til dressingen sammen.
Skær gulerødderne i skrå skiver, og varm en pande op med olie og smør ved medium varme.
Kom gulerødderne på panden og lad dem stege i 5-7 minutter ved medium varme til de bliver gyldne og let møre. Kom ahornsirup på og lad gulerødderne karamellisere i 1 minuts tid.
Tag gulerødderne af varmen og dryp med citronsaft og krydr med salt og peber.
Tip
For en mere fyldig og mættende salat kan der sagtens tilsættes fx kogte speltkerner, bulgur, quinoa eller lignende.