Karamelliserede løg smager helt fantastisk, og det er en tilberedningsmetode, der virkelig fremhæver den naturlige sødme i løgene. Prøv at bruge løgene i en toast, burger eller sandwich.
Ingredienser
4-6 løg
1 spsk smør
1 spsk olie
1 spsk eddike
1 tsk sukker
frisk timian
salt og peber
Sådan gør du
Skær løgene i tynde ringe.
Kom smør og olivenolie på en pande og varm det op ved medium varme.
Kom løgene på panden, og lad dem blive bløde ved svag-medium varme i ca 5 min. Husk at røre undervejs.
Kom eddike og sukker på panden – tilsæt evt. også lidt frisk timian. Skru ned for varmen og lad løgene karamellisere i 10-15 min. til de er bløde og har fået en dejlig karamelliseret smag. Smag til med ekstra eddike, salt og peber.
Tip
Du kan både bruge rødløg eller almindelige hvide løg.