Karamelliserede løg

4.0 from 5 votes
Course: Tilbehør
Antal

1

portion
Tilberedningstid

20

minutes

Karamelliserede løg smager helt fantastisk, og det er en tilberedningsmetode, der virkelig fremhæver den naturlige sødme i løgene. Prøv at bruge løgene i en toast, burger eller sandwich.

Ingredienser

  • 4-6 løg

  • 1 spsk smør

  • 1 spsk olie

  • 1 spsk eddike

  • 1 tsk sukker

  • frisk timian

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skær løgene i tynde ringe.
  • Kom smør og olivenolie på en pande og varm det op ved medium varme.
  • Kom løgene på panden, og lad dem blive bløde ved svag-medium varme i ca 5 min. Husk at røre undervejs.
  • Kom eddike og sukker på panden – tilsæt evt. også lidt frisk timian. Skru ned for varmen og lad løgene karamellisere i 10-15 min. til de er bløde og har fået en dejlig karamelliseret smag. Smag til med ekstra eddike, salt og peber.

Tip

  • Du kan både bruge rødløg eller almindelige hvide løg.

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram