Kartoffelsalat med jordbær og dildpesto

0 from 0 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

45

minutes

En lækker og fyldig måltidssalat med nye danske kartofler, jordbær, dildpesto, hjertesalat og linser.

Ingredienser

  • 500 g 500 nye kartofler

  • 250 g 250 jordbær

  • 1/2 1/2 fennikel

  • 1 1 hoved hjertesalat

  • 1 1 dåse grønne linser

  • Dildpesto
  • 2 2 bundter dild

  • 1/2 1/2 citron, saften

  • 25 g 25 parmesan eller fx ravost/vesterhavsost

  • 40 g 40 saltmandler eller ristede mandler (alternativt kan ristede hasselnødder eller pinjekerner også bruges)

  • 1 fed 1 hvidløg

  • 1,5 dl 1,5 koldpresset rapsolie eller en god olivenolie

  • salt og peber

  • Saltbagte græskarkerner
  • 1 dl 1 kogende vand

  • 1,5 spsk 1,5 salt

  • 150 gr 150 græskarkerner

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne og kom dem i en gryde med rigeligt vand. Bring kartoflerne i kog og tilsæt rigeligt salt.
  • Lad kartoflerne koge i 7 min. Tag herefter gryden af varmen, men behold låget på, og lad kartoflerne trække i 4-7 min. Tjek efter 4 min med en kniv – kartoflerne skal være faste men til at stikke igennem.
  • Lad kartoflerne køle af så de er lune eller helt kolde.
  • Skær jordbær i kvarte.
  • Snit fennikel i tynde skiver på et mandolinjern, og snit salaten i strimler. Vend salat og fennikel med lidt citronsaft.
  • Skyl linserne godt igennem.
  • Dildpesto
  • Kom alle ingredienserne til pestoen i en god blender og blend det hele sammen til pesto. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Saltbagte græskarkerner
  • Kom kogende vand i en skål og rør salten ud heri. Tilsæt græskarkerner, rør rundt og lad det trække i 10-15 min.
  • hæld vandet fra og fordel græskarkerner på en bageplade med bagepapir.
  • Bag græskarkernerne ved 150 grader i 20-25 min – rør rundt i dem undervejs. Lad græskarkernerne køle af.
  • Samling
  • Skær evt kartoflerne i mindre stykker, og vend sammen med 2 spsk dildpesto.
  • Kom hjertesalt, fennikel, linser, jordbær og kartofler i en stor skål og vend det hele godt sammen. Top evt med lidt ekstra dildpesto og de ristede græskarkerner.

Video