Kartoffelsalat med grønne bønner og radiser

2 from 4 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

portioner
Tilberedningstid

30

minutes

Nye kartofler, grønne bønner og radiser i skøn forening – denne kartoffelsalat er perfekt til sommerens grillaftener.

Ingredienser

  • 300 g 300 friske grønne bønner

  • 600 g 600 nye kartofler

  • 10 stk 10 radiser

  • 1 1 lille rødløg eller skalotteløg

  • 1 1 bundt frisk dild

  • 50 g 50 saltmandler

  • Sennepsvinaigrette
  • 4 spsk 4 olivenolie

  • 2-3 spsk 2-3 eddike

  • 1,5 tsk 1,5 dijonsennep

  • 1,5 tsk 1,5 flydende honning (eller sukker)

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne godt og kom dem i en gryde med vand, så kartoflerne er dækket. Kom låg på gryden og bring kartoflerne i kog. Tilsæt rigeligt med salt til vandet og kog nu kartoflerne med låg i 7 min. Efter 7 min tages gryden og varmen og kartoflerne trækker yderligere 5-7 min. i vandet under låg. Tjek med en kniv at de er færdigtilberedte – trækketiden kan variere alt efter størrelsen på kartoflerne.
  • Lad kartoflerne køle en smule af og skær dem derefter i mindre stykker.
  • Pisk ingredienserne til vinaigretten sammen og smag til. Hæld halvdelen af vinaigretten over de stadig varme kartofler og vend det godt sammen. Kom kartoflerne i køleskabet mens du tilbereder de øvrige elementer til salaten.
  • Skyl de grønne bønner og kom dem i kogende vand tilsat salt. Skru lidt ned og lad dem koge uden låg i ca 3-4 min.
  • Kom bønnerne direkte i isvand eller skyl dem godt med koldt vand, så tilberedningen stoppes.
  • Skær stilken og enderne af bønnerne, og skær bønnerne i halve.
  • Skær rødløg i tern og radiserne i skiver. Hak dild og saltmandler.
  • Vend kartofler, bønner, løg, radiser og dild med det sidste af vinaigretten. Anret i en skål eller på et fad og drys med salt mandler og lidt ekstra dild.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram