Klassiske æbleskiver
Recipe by Linn Grubbström Foto: Linn Grubbström. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Brød og bagning
Antal
40
stk.Tilberedningstid
1
hourIngredienser
5 dl mel
1 nip vaniljepulver
1 tsk kardemomme
1 tsk natron
1/2 tsk salt
3 spsk sukker
1 økologisk citron
3 æg
4,5 dl kærnemælk
2 æbler
25 g smør
Sådan gør du
- Bland mel, vaniljepulver, kardemomme, natron, salt og sukker i en skål.
- Riv skallen på citronen. Bland med de tørre ingredienser.
- Del æggene i hvider og blommer.
- Pisk blommer og kærnemælk sammen.
- Pisk sammen med de tørre ingredienserne. Sæt i køleskab 30 minutter.
- Pisk hviderne luftige.
- Vend hviderne i dejen.
- Skræl æblerne, og fjern kernerne. Skær i små tern.
- Varm æbleskivejernet. Pensl med smør.
- Kom dej i æbleskivejernet. Drys æble i midten.
- Bag indtil æbleskiverne har fået en gylden farve.
- Vend æbleskiverne, og kom mere dej i. Brug evt. en tandstik til at vende dem. Bag, indtil de er gyldne.
Del opskrift på Facebook: